Annons

Snyggare!
Patrik Hedlund skriver om skönhet, grooming och de bästa produkterna för Café.

 

VM i spa: Island – varma källor och iskalla öl

blHur funkar det?
På Island går det en pool på cirka 2 500 invånare. På Island badar man. Mycket. Detta sker antingen i helt vanliga badhus, eller, som jag föredrar, i varma mineralhaltiga källor. I anslutning till vissa av dessa erbjuds även en uppsjö utmärkta spa-behandlingar – ofta med ingredienser från Islands natur.bl2

Annons

Fördelar:
Öns mest besökta varma källa heter Blue Lagoon och populariteten är ingen tillfällighet. Alla borde få chansen att sitta i den gigantiska varma poolen med en iskall öl i handen och se ut över det utomjordiska landskapet. Självklart följs det hela upp med en ångbastu – och kanske en lermask? 2012 utsåg National Geographic Blue Lagoon till ett av 25 ”wonders of the world”.

bl3Nackdelar:
Många Islands-källor är svårtåtkomliga och undergroundiga – alltså utan ordentliga faciliteter eller andra spa-tjänster kring dem. Eller så är de, om du har otur, turistiga med begränsad myskänsla. Nämnda Blue Lagoon kan höra till den sistnämnda kategorin. Vid mitt besök verkade det vara japanernas dag. Japaner som förvisso är ett trevligt folkslag, men som i grupp utgjorde ett hot mot min spa-upplevelse. Gardera dig genom att besöka Blue Lagoon en riktigt tidig morgon.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar