Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Doktorns order – så behåller du en perfekt hy trots kallare klimat

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-11-22 12:32  |  Lästid: 2 minuter

Dr. Claudia Aguirre lär Groomingbloggen allt om hur man ska grooma sig på vintern.

Känns huden sämre nu när det börjar bli kallare ute? Det är inte så konstigt. På vintern är luftfuktigheten nämligen ofta lägre än 40 procent. Det faktumet, i kombination med att man gasar på med värme inomhus och därmed gör så att inomhusluften blir ännu torrare, gör att din hud lätt blir, just det, torr – vilket leder till hudproblem.

Ovanstående information fick jag från Dr. Claudia Aguirre från The International Dermal Institute för någon månad sedan när Dermalogica bjöd in till föreläsning på ämnet vinterhud.

Förutom att torr hud är obekvämt och ofta kliar finns det enligt Claudia två anledningar till att torr hud kan leda till finnar och/eller utslag. 1) Eftersom det blir en sprickbildning i det yttersta cellagret i huden kan smuts lättare komma ner. 2) Huden kan börja överproducera hudsmörjmedlet sebum vilket gör huden fet och glansig.

Se alltså till att återfukta din hud ordentligt på vintern, duscha inte för hett (det torkar ut huden) och se till att använda solskydd (snö reflekterar  80 procent av solens strålar).

Andra sätt att undvika att huden blir för tott på vintern är att:

  • Använda en lugnande mjölk- eller krämrengöring.
  • Om du exfolierar huden: Gör det varsamt, högst två gånger i veckan och inte precis innan du ska ge dig ut i kylan.
  • Återfukta i flera lager. Att lägga ett serum under fuktighetskrämen är en bra idé. Läs mitt inlägg om Kiehl’s suveräna Midnight Recover Concentrate här. En annan Groomingbloggen-favorit som återfuktar exemplariskt är Dermalogica UltraCalming Barrier Repair som finns för 364 kr här.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-07 16:57