Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Vi synar årets tandundergörare

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-12-17 21:34  |  Lästid: 2 minuter

En av 2012 års stora groominginnovationer var Philips AirFloss (999 kr), en slags högtryckstvätt som tvättar rent mellan tänderna. Ett substitut till tandtråd, skulle man kunna säga.

Jag har i ett tidigare inlägg hyllat AirFloss och nu har Cafés redaktör Jonas Terning också fått prova produkten.

Gillade han den lika mycket som jag? En högst aktuell fråga nu när Philips frestar oss med ett nytt erbjudande där vi får 200 kronor i AirFloss-rabatt om vi skickar in vår gamla (oanvända) tandtråd till dem.

AirFloss eller AirFlopp?

Jonas, hur upplevde du AirFloss?
– Som en otymplig vattenpistol, med grymt bra tryck i vattenstrålen. Att dra igenom munnen går fort och efteråt känns det i alla fall som den värsta oredan har sköljts bort.

Gör den jobbet lika bra som tandtråd?
– Nej. Tyvärr. Det kan den omöjligt göra. Där tandtråden kommer åt och gnuggar mellan tänderna på riktigt, står den här utanför och sprutar in vatten. Men det betyder inte att jag väljer tandtråd före AirFloss. Jag har nämligen inte ork att stå med den där tandtråden varje kväll framför spegeln. Då är AirFloss perfekt – rengör hyfsat mellan tänderna samtidigt som den lindrar mitt dåliga tandtrådssamvete.

Är den värd 1 000 kronor?
– Om du idag använder tandtråd och vill betala en tusing för att slippa i framtiden: Nej. För den seriösa tandtrådsgnuggaren är AirFloss ingen ersättare, snarare ett komplement, och då är 1 000 kronor mycket pengar.
Om du idag inte använder tandtråd och vill betala en tusing för att dämpa ditt dåliga samvete: Ja. AirFloss är bättre än ingenting. Det är till och med mycket, mycket bättre än ingenting.


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2012-12-17 21:43