Annons

Snyggare!
Patrik Hedlund skriver om skönhet, grooming och de bästa produkterna för Café.

 

Världens bästa bad

onsen

Jag befinner mig i Japan med två vänner. I Tokyo för tillfället, men turnerade förra veckan ute på landsbygden med en campingbil. Vi såg till att grooma en hel del, och då mest i så kallade onsens, alltså varma källor ofta insprängda i bergen. Man skiljer män och kvinnor åt och badar spritt språngande naken.

Annons

onsen2
I onsenmeckat Kinosaki kan man köpa ett dagspass som ger tillgång till åtta olika Onsens.

Så här beskriver mina vänner upplevelsen:

Petter:

– Det var skönt att vara helt naken och det var bra att det fanns källor med olika temperaturer, från asvarmt till iskallt. Lite synd att det inte var blandat tjejer och killar. Så var det en gång när jag var på badhus i Berlin. Det var inte sexuellt laddat alls – lite konstigt i ett par sekunder, sen när alla andra är nakna, så blir det helt naturligt.

Andreas:

– Jag älskade den japanska tvagningsrutinen. Man hade en hink som man fyller med vatten och sedan häller över sig. Till detta hade man tvål och en bambuhandduk som man skrubbade sig med. Det var som att transportera sig tusen år tillbaka i tiden. Precis så här gjorde man då och precis så gör man nu. Det var riktigt nice att ha ett så kallat daypass. Då hade man tillgång till åtta stycken onsens. Man kunde bada, sedan ta en lunch, sedan bada vidare, sedan ta en öl, sedan bada vidare, sedan.. Ja, ni fattar.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar