Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Två säkra vägar till tjockare hår

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-07-24 16:14  |  Lästid: 2 minuter

I morse fick jag besök av herrarna på bilden ovan, Martin och Johan, som ville berätta om deras två produkter Viviere Volume Fibre – ett slags hårpuder som gör håret betydligt tjockare på ett par sekunder – och Viviere Hair System – ett sätt att applicera hår på skallen.

En kul detalj är att killarna gav sig in i branschen efter att de själva börjat tappa hår. Johan (till höger), använder sig av Viviere Hair System (egentligen har han en nästan kal hjässa) och Martin är också betydligt tunnhårigare, men använder sig av det volymgivande pulvret.

Låt oss börja med pulvret.

Till en kostnad av 499 kronor får du en burk hårpulver (grön burk) och en fixeringsspray (orange burk) som räcker i en till två månader. Det man gör är alltså att pudra håret, som vid kontakt med pulvret blir cirka fyra gånger tjockare och dessutom får mer färg (pulvret finns i nio olika nyanser). Pudringen följs upp med fixeringssprayen, som får torka fem minuter innan eventuell styling kan påbörjas. Effekten sitter sedan i till nästa gång man tvättar håret.

Verkar magiskt, eller hur?

Vad händer om det regnar?
– Pulvret klarar av regn så länge man inte står och hänger i ösregn, säger Martin.

Färgar det av sig?
– Nix, inte om man använder fixeringssprayen.

Doftar det?
– Nix.

Eftersom jag själv har tjockare hår än en chow chow måste jag nu hitta en tunnhårig kompis som vill prova pulvret. Återkommer med test inom en vecka. Pudret finns att köpa här, till exempel.

***

Johan ser inte sitt applicerade hår som en big deal.

– Det kan liknas vid när kvinnor gör lösögonfransar eller nagelförlängning, förklarar han. Fler än man tror gör det, många Hollywoodkändisar, Ben Affleck och Charlie Sheen, till exempel. Jag spelade hockey förut och var rädd för att det kanske skulle åka av, men det sitter verkligen stenhårt och funkar, precis som hårpulvret, hur bra som helst att träna med.

En gång i månaden avlägsnar han håret för att rengöra det underifrån, sedan appliceras det igen. Det här görs vanligen inte själv, utan på en salong och kostar då 690 kronor. Själva konsultationen och designen av det hår som passar kunden kostar 6 900 kronor.

Läs mer här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-07 16:08