Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Tre groomingtips du måste känna till

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-02-15 13:25  |  Lästid: 2 minuter

Cafés enda modebloggerska Julia Stridh har just rasat här på redaktionen.
– Många killar använder parfym, men missar att använda väldoftande duschgel, deo och bodylotion. Man måste se det som en helhet.

Word.

Julias utbrott blev startskottet för följande inlägg. Här är tre tips som Groomingbloggen tror att killar generellt inte riktigt har tagit till sig.

1. Bli mjuk
Särskilt på vintermånaderna, när luften är väsentligt torrare, kan man behöva en kroppslotion, men även på sommaren kan det vara bra att nyttja en för att till exempel behålla brännan längre. Välj med fördel en med pump som doftar gott och är lättflytande.

Eucerin Aquaporin Refreshing Lotion Rich, 139 kr, finns på de flesta apotek och är starkt beroendeframkallande.

2. Lägg på en mask
Det kanske låter lite Sex and the city, men ditt ansikte kommer att älska dig om du belönar det med en ansiktsmask ibland. Välj en efter behov. Kanske en portömmande, en återfuktande eller den här, som återfuktar rejält och lugnar och minskar rödhet.

Dermalogica Ultra Calming Relief Masque, 499 kr

3. Undvik hårda fötter
Hemlig information: generellt kollar kvinnor in fötter mer än du tror, och få är de som uppskattar rivjärnsfötter under täcket. Använd en fotfil i duschen och smörj sedan in fötterna i en fet kräm innan du går och lägger dig. Införskaffa en exklusiv och riktigt riktigt bra från L’Occitane här, eller köp den nedan som är sjukt prisvärd (finns på apoteket).

CCS Fotvårdssalva, 56 kr

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:50