Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Trasslig situation med ammande mamma

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-11-16 14:12  |  Lästid: 2 minuter

I dag arbetade jag på ett café i närheten av där jag bor. Det gick utmärkt tills jag märkte att jag hade glömt laddaren till datorn.

Jag inser det här precis efter att jag beställt lunch – innan det hann jag äta en fralla och dricka en kopp kaffe. En kopp som ska visa sig bli ödesdiger.

Jag meddelar tjejen i kassan att jag ska gå och hämta något och går mot ytterdörren, där jag möter en mamma bärandes på en bebis. Jag inser att duon antagligen kommer att lägga beslag på min plats, men tänker att det inte spelar någon roll eftersom jag kan sätta mig vid ett bord där en annan laptop-kille i det nästintill fullsatta fiket redan sitter.

När jag är tillbaka med laddaren sätter jag mig vid hans bord och inväntar lunchen.

Plötsligt kommer jag på att jag har en påtår kvar av min kaffe, och att kaffekoppen står kvar på mitt ursprungliga bord vid vilket mamman har slagit sig ner och börjat amma sin bebis.

Jag reser mig för att hämta kaffekoppen och tänker först säga något till henne (”glömde min kaffekopp här, hehe”), men eftersom det känns otroligt obekvämt att prata med någon som ammar, så tar jag helt sonika den tomma kaffekoppen från hennes bord och går för att hämta min påtår.

När jag satt mig igen och börjat sippa på kaffet märker jag att hon ser på mig på det här sättet:

Jag inser till min förskräckelse att under tiden jag hämtade laddaren, så har bebis-kvinnan hunnit beställa och dricka upp en kopp kaffe, och att café-tjejen har städat undan min kopp.

Det är alltså mammans kopp jag dricker ur.

Jag har alltså gått fram till hennes bord och, utan att säga ett knyst, tagit hennes kaffekopp, fyllt på den och sedan lugnt satt mig för att dricka ur den.

Efter det följer ett ovärdigt försök att försöka förklara situationen för henne. Medan hon ammar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-11-19 12:17