Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Varför får jag dålig hy av träning?

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-01-20 10:03  |  Lästid: < 1 minut

Mejlfråga:

Hej

Jag har en liten fråga till dig. Jag använder Nimue’s produkter (kanske inte spelar någon roll). Tvättar ansiktet på morgonen i dushen och innan jag går och lägger mig. Använder ibland scrubb osv.

Men jag har fått ett problem, har numera börjat träna 3-4 gånger i veckan. Tränar efter jobbet oftast. Ska jag tvätta ansiktet med ansiktsrengörning och avsluta med kräm och sen inte göra något på kvällen? Just nu använder jag ingen rengöring efter träning bara återfuktar med krämen…

Tack för en kanon blogg


*********

Hej,

Du preciserar inte vad du har för hudproblem i ansiktet, men eftersom det har uppkommit nu när du har börjat träna, så beror det antagligen på att du övertvättar ansiktet.

Hyn behöver sina naturliga fetter (särskilt under de kalla månaderna) – när du tvättar ansiktet både morgon, eftermiddag och kväll, så blir det för mycket.

Tvätta ansiktet på morgonen och efter träningen, that’s it. (Vissa hudterapeuter hävdar att man under de kalla månaderna inte ska tvätta ansiktet alls på morgonen – det funkar inte för mig, men kan vara värt att prova.)

För övrigt är träning jättebra för huden. Det har ju bland annat Paolo Roberto pratat om här.Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:46