Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Tess Montgomery: Grooma kroppshåret, använd tandtråd och var lite gay-light

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-01-13 13:49  |  Lästid: 2 minuter

Tess Montgomery plåtad av Charl Marais.

Groomingguiden – vår serie där tjejerna tycker till om manlig skönhetsvård fortsätter. Se tidigare inlägg här. I dag, modellen och bloggerskan Tess Montgomery. Läs hennes blogg här.

Vilken känd man tycker du groomar sig bra och varför?
– De som groomar sig bäst är gaykillarna, de är inte rädda för att ta hand om sig själva och jag förundras ofta över hur snygga och välstylade mina gaykillkompisar är.

Vad kan vi straighta killar lära oss av dem?
– Ta till er att det inte är omanligt att ta hand om sig. Det är okej att se bra ut! Ni behöver inte gå så långt att ni börjar springa på spa hela dagarna, men det är värt att göra lite research och köpa bra hudvårdsprodukter. Och gärna byta two-in-one-schampot till produkter som faktiskt passar hårtypen. Så var lite... gay-light kanske?

Tillbaka till välgroomade killar, vem är din favorit?
– På den straighta sidan säger jag nog skådespelaren och modellen Jonathan Rhys Meyers som har den där renrakade, kortklippta looken med lagom buskiga ögonbryn och ett bländande vitt leende som jag tycker om.

Jonathan Rhys Meyers.

Vilken vanlig groomingmiss ser du ofta hos killar?
– Personligen tycker jag att ogroomad kroppsbehåring är en turn off. Många killar har snygga frisyrer och bra klädstil, men missar att ansa näshår, skägg och hår på bröstet. På rätt person kan jag tycka att skägg på killar är riktigt hett, men då får det inte vara för långt eller vildvuxet.

Slätrakat bröst?
– Jag tycker personligen att det kan vara snyggt med hår på bröstet så länge det inte är för långt. Problemet när killar rakar bröstet är att de väldigt fort får stubb, och det är inte särskilt mysigt att lägga kinden mot.

Någon mer big no-no?
– Ja, sorgkanter på fingernaglarna och ovårdade fötter är riktigt äckligt. Att göra en pedikyr är kanske lite tjejigt, men det är bättre än att ha ostbågsfötter med kantiga naglar och långa hårstrån på tårna. Yuck!

Vilken groomingprodukt borde prioriteras högre?
– Tandtråd! Det verkar vara en av de produkter som killar använder minst. Jag gissar att det är för att killar är lite latare än tjejer när det kommer till grooming, men som tandläkardotter vet jag hur viktigt det är att använda tandtråd och kan direkt se om en kille har en massa mossa mellan tänderna. Oftast har de killarna dålig andedräkt av alla bakterierna de har i munnen. Usch! Det är inte en mun som jag skulle vilja kyssa.

Foto: David Sessions.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:21