Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Tävla med Gillette och vinn deras nya super-hyvel

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2015-02-11 06:35  |  Lästid: 3 minuter

Sponsrat inlägg – Café i annonssamarbete med Gillette

Jag har tidigare skrivit om Gillettes nya rakhyvel Fusion ProGlide Flexball, som är utrustad med en så kallad ”Flexball-teknologi” som gör att rakhuvudet kan röra sig i sidled.

3 2 1

Nu har jag provat den i ett par månader och kan härmed rapportera att rakjätten gjort sin hyvel ytterligare lite bättre.

Flexball låter rakhuvudet att röra sig i sidled. Något som behövs eftersom våra ansikten inte är släta. På så sätt missar man mindre hårstrån och rakningen blir behagligare.

Att Gillette lyckas förfina sin produkt år efter år är starkt, men efter att ha besökt deras utvecklingscenter utanför London för ett par år sedan är jag knappast förvånad. Bland annat fick jag lära mig att flera gånger i veckan besöker cirka 80 vanliga män centret för att bli filmade medan de rakar sig. Materialet används sedan för att göra hyvlarna ännu bättre.

utv

Enligt en undersökning utförd av Gillette, så upplever åtta av tio män att missade hårstrån är det största problemet vid rakning. Under käkben, under haka och vid käkbenshörn är de vanligaste områdena för missade hårstrån – områden som blir betydligt enklare att raka med hjälp av Flexboll-teknologin.

Med Flexball-hyveln så använder man de vanliga Fusion ProGlide-rakhuvudena/bladen. Så välkända Gillette-grejer som precisionsbladet på ovansidan av rakhuvudet (ovärderlig för precisionstrimning av mustasch och polisonger) och Lubrastrip, som gör att hyveln glider lätt över hyn och därmed ger en skonsammare rakning, finns såklart kvar. Det är bara själva hyvelskaftet som genomgått en rejäl ansiktslyftning.

Nu anordnar Gillette en tävling där du kan vinna denna nya revolutionerande hyvel. Det hela går ut på att du går in på den här sajten och laddar upp en bild av ditt ”shave face”. Alltså hur du ser ut i spegeln när du rakar dig med en hyvel som inte har Flexball. Med Flexball så slipper du ju, i samma utsträckning, att sträcka ut hyn och således göra de grimaser som du vanligtvis tvingas till.

Lycka till!

3 2 1
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:42