Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Hur blir jag av med stora porer?

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2013-06-23 17:09  |  Lästid: 2 minuter

Hej Patrik,

Följer din blogg med stort intresse och har snappat upp en hel del matnyttigt. Tänkte kolla med dig om ett problem som jag vet jag delar med en del andra. Grova porer i ansiktet. Näsa och kinder t ex. Vad kan man göra, går det att göra något för att, åtminstone få dem att se, mindre ut?

Mvh
C

* * *

Hej,

Det finns bra porförminskande krämer. Till exempel Clinique Pore Refining Solution Stay-Matte Hydrator och Clinique Pore Refining Solution Correcting Serum, som jag skrivit utförligt om här.

Men oftast brukar det räcka med att öka återfuktningen av huden. Stora porer uppstår nämligen när talgproduktionen är för hög – det vill säga när dina talgkörtlar är i obalans. När talget utsöndras från talgkörteln utvidgas poren.

Genom att tillföra mer fukt regleras talgproduktionen. Så köp en riktigt återfuktande kräm som du använder på natten när huden återhämtar sig.

Ett bra budgetalternativ är Decubal Face Vital Cream (85 kronor) som jag skrivit om här. En exklusivare dito är Neal’s Yard Remedies Beauty Sleep Concentrate (345 kronor).

Kom också ihåg att dricka mycket vatten – på så sätt återfuktar du huden inifrån.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2013-06-23 17:13