Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Sommarens snyggaste hår

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-06-04 11:45  |  Lästid: 3 minuter

Tre olika hårtyper, tre olika klippningar och nio olika frisyrer. Vi lät Corinne ­Henriksson, stjärnfrisör och grundare av salongen Corinne and Friends i Stockholm, klippa och styla sommarens snyggaste frisyrer.

Kort hår:

1. Cosmo Kramer-frillan
– Ett lockigt hår som är klippt lite ojämnt för en busigare känsla, förklarar Corinne ­Henriksson. Tricket är att applicera och forma lockarna med en kräm avsedd för lockigt hår efter tvätt, innan håret torkat.

2. Morgonrufset
– Här har jag bara dragit fram håret, säger Corinne Henriksson. Det är viktigt att man inte använder för hårda produkter – det ska se naturligt ut. För att styla lite extra använder jag fibervax. Håret är tvättat med schampo och balsam som är avsett för lockigt hår. På så sätt blir frisyren inte lika spretig och oformlig.

3. Svärmorsdrömmen
– Plötsligt fick vi en svärmorsdröm! Här har jag blandat en beachlera med en texturkräm. Om man vill ha en striktare frisyr med mer glans kan man använda hårgel eller ett shinevax.


Långt hår:


1. Surfsvallet
– Här har jag blekt topparna, förklarar Corinne. Det ser ut som att han har varit och surfat! Den här vilda känslan får man lättast om man inte tvättar håret på några dagar. Ett annat sätt är att tvätta håret på kvällen, ha i texturkräm och sedan ha det i en knut över natten.

2. Miami Vice-frillan
– Använd vårdande schampo och balsam för att få den här härliga hälsosamma kvaliteten på håret. Har du inte ett helt rakt hår får du använda en utslätande kräm eller en plattång för att uppnå det. För extra kvalitetskänsla kan man ha i ett balsam som inte tvättas ur – ett så kallat leave in-balsam – eller en hårolja.


3. Samurajen
– Här har jag satt upp frisyren i en knut och använt ett ganska långt läderband som jag virat runt knuten. För att få alla små hår att lägga sig använder jag en texturkräm. Ska du på en finare tillställning – välj ett band i siden.


Mellanlångt hår:

1. James Dean-rufset
– Här har jag målat in lite naturliga slingor. Våga prova det nästa gång du är hos frisören. Efter tvätt med volymgivande produkter har jag fönat håret med en rund borste. Sedan har jag stylat med volymgivande gelspray och pudrat i hår­puder för att få mer volym och textur i håret.

2. Syntluggen
– Jag har bara borstat fram håret och slutstylat med lite spray.

3. Lilla tofsen
– Här har jag satt upp frisyren i en genomskinlig tofs. För att få till stramare sidor kan man använda en texturkräm.


Frisör: Corinne Henriksson / Corinne & Friends. Foto: Fredrik Etoall. Stylist: Niko Järvikari.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-23 01:08