Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Sommarens groomingmåsten

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-05-08 10:35  |  Lästid: 3 minuter

Du vet väl att sommarmånaderna kräver en speciell groomingrutin? Här är fem tips för en snyggare sommar.

1. Klipp dig!
Cutta manen till fördel för en lättskött kort frisyr. Kolla in de här inläggen för inspiration.

2. …eller fixa en Pharell-frilla
Har du rätt form på skallen kan rakat vara hur snyggt som helst. Men se till att fixa en fade, alltså en frisyr som är kortare på sidorna. Och du, akta så att du inte bränner hjässan.

3. Köp en bra deo
Igen: köp en bra deo. Och igen: köp en bra deo. Kommer sommaren 2012 vara den första sommaren då vi inte får se LP-skivor under armarna på snubbar? Knappast, men dra ditt strå till stacken genom att köpa en schysst antiperspirant från till exempel Vichy, Recipe eller Nivea (ja, Nivea-deon är bra trots det låga priset).

4.
Jag tänkte skriva en rubrik om sommardofter ovan, men alla har tagit slut eftersom jag redan har bloggat om en miljard sommardofter den senaste tiden. Vid det här laget vet ni att man bör ha en ljusare doft under de varma månaderna. Vad som händer om man inte har det? Du vill inte veta.

5. Se upp för dödsstrålar
Att bränna sig är inte bara livsfarligt, utan gör även att huden åldras snabbare. Dessutom blir brännan betydligt fulare.

För mig är det redan för sent. Eftersom jag som 17-åring märkte att min populäritet hos tjejer ökade i samband med att jag blev brunare förstörde jag min hud under den här tiden. No more babyface för mig alltså. Vad jag inte visste är att man blir brun även om man smörjer in sig.

Ovan ser ni min solskyddsfavorit. En variant som verkar mattande på huden: Capital Soleil SPF 30 Dry Touch, 160 kr.

På kroppen, som är mindre känslig, kan man med fördel välja en billigare snabbköps-variant.

***

Överkurs (känsliga läsare varnas)

Jag vet att det är magstarkt för vissa, men är du tillräckligt trygg i dig själv för att kunna använda en ansiktsspray: gör det. Återfuktar kanon, kyler ner skönt och verkar dessutom vårdande – vilket gör att du kommer se fräschare ut och behålla brännan längre. 30 procent av Caféredaktionen gör det (i smyg).

Ovan: La Roche-Posay Thermal Spring Water, 106 kr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:25