Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Skönhetsvård för gentlemän

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2016-03-01 19:24  |  Lästid: 3 minuter

Detta är ett samarbete mellan Café och Nõberu of Sweden.slider3

Nõberu är japanska för ”nobel person” och det är ett ord vi lär få höra oftare. Nõberu of Sweden (uttalas Nåberu) är nämligen ett nytt lovande varumärke för manlig skönhetsvård.

Grundarna Johan Lindell och Iman Khalaf har manlig skönhetsvård i sitt DNA. Johan har varit produktutvecklare i fyra år och hans affärspartner Iman Khalaf barberare de senast 16 åren.

– Vad vi vill skapa är ett varumärke för en urban, modern gentleman, säger Johan Lindell. Vi vill ta ett steg från en ultramacho profil som vi delvis anser finns inom branschen och istället skapa ett varumärke för en modern man.

 Vad fokuserar ni på när det gäller produkterna?
– På både kvalitet och design. Vi lägger extremt mycket vikt vid innehåll, men också på ytan. Produkterna ska kännas som en inredningsdetalj för badrummet. Allt tillverkas i Sverige och det är vi själva som gör recepten. Vi har alltså inte köpt något recept och klistrat på en etikett.

Hur ser lanseringsplanen ut?
– Vi kommer under ett år framåt lansera fyra serier: skäggvård, rakning, hårvård och hårstyling och hudvård. Först ut nu i mars är skäggvården.

noberu

Och vilken är din favoritprodukt ur den serien?
– Feather Beard Oil. En tunnare skäggolja med kort absorberingstid. Trots att skäggolja har blivit jättevanligt och finns hos de flesta märken saknas det en tunnare variant som inte gör en så fet och kladdig i ansiktet. De barberare som har fått prova den älskar den.
Nõberu of Sweden Feather Beard Oil 60 ml/279 kr, kommer i två olika dofter, sandelträ och amber-lime.

 Skäggtrenden har hängt i länge nu, den är inte på utdöende?
– Skäggtrenden lever kvar men har tagit ett helt annat steg. Skäggen blir mer välvårdade. Man kan utan problem vara preppy och ha skägg – men då ett mer välvårdat sådant. I skjorttillverkaren Etons nya reklamkampanj kan man se ett bra exempel på ett välvårdat skägg på en preppy kille.

 Vad ryms mer i skäggserien?
– Vi saknade också ett bra bear-conditioner (skäggbalsam). Många av de som finns tillför inte den fukt som en bear wash plockar bort. Vi kommer också ut med ett mjukare mustasch-vax. Inte en vax för att göra snirkliga krusiduller med utan ett mer lättarbetat vax för en vanlig mustasch.

light hold website

Nõberu of Sweden Mustaschvax - Light Hold, 30 ml/109 kr

Avslutningsvis, vilken är dina tre bästa tips för manlig skönhetsvård?
– ”Tillför fukt”, får bli det första. Många återfuktar inte utan tvättar bara ansiktet. Anledningen till att det kliar i skägget är för att hyn under är torr. Skägget snor nämligen fukten från hyn. Tvåan får bli en klassiker: less is more när det gäller parfym. Spraya helt enkelt inte på för mycket. En doft ska anas.

Och den sista?
– Köp inte din manliga skönhetsvård i dagligvaruhandeln, det blir inte bra. Att investera en slant lönar sig alltid.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:08