Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Semestergrooming – så funkar det

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-07-09 16:31  |  Lästid: 2 minuter


På torsdag är det dags för mig att via husbilsliv med fem kompisar besöka södra Sveriges bästa golfbanor. De första dagarnas semestergrooming* kommer se ut så här:

Torsdag: Uppladdningen
En golfrunda på dagen och lugn myskväll på någon camping utanför Malmö borgar för en perfekt kväll med exfoliering och rejäl återfuktning. Varför inte unna sig lite exklusiva grejer från 4VOO? Produkter: 4VOO Deep Exfoliating Scrub, 675 kr, 4VOO Maximum Renewal Moisturizer, 695 kr. Flitiga läsare av den här bloggen vet att exfoliering inte bara gör huden snyggare utan även ser till att brännan stannar längre. Med en exfoliering avlägsnar man nämligen de döda hudceller som snart kommer ramla av och som mycket av brännan annars sätter sig i.

Fredag: Fotvård och solskyddsbonanza!
Triss i rundor! Nämligen två golfrundor på dagen följt av en krogrunda på kvällen. Detta kommer på ett bryskt sätt att upplysa mina fötter om att de lever. Efter runda två kommer jag därför se till att använda fotkursprogrammet med det mycket tveksamma namnet Baby Foot (249 kr). Tvåtimmars-kuren kombineras med ett par kalla öl innan utgång. Kan det bli bättre? Nej.

Är det okej att som kille hålla på med fotvårdskurer? Inte vet jag, men Cafés stylist och moderedaktör Emine Sander tycker det. Läs när hon förklarar varför vi bör ta hand om våra fossingar här.

På grund av fredagens många utomhustimmar kommer jag vara extra noga med att använda solskydd. Den fuktighetskräm med SPF 15 (Kiehl’s Facial Fuel) som jag använder byts ut mot suveräna mattande solskyddet Vichy SPF 30 Dry Touch, 160 kr.

Lördag: Rehabilitering
Golf i Halmstad följt av utgång. Här lär det föreligga risk för att tidigare dagars aktiviteter gör att min feja tycker att den är värd att casha ut ordentligt med sömn. Tyvärr går inte det, vilket gör att den lär svara med att se trött och sliten ut. Motgift: fuktgivande mask, till exempel Dermalogica Skin Hydrating Masque (439 kr) och eventuellt, under ögonen, den magiska bakispennan Garnier Anti-dark Circles, 120 kr.

*Grooming man unnar sig när man har extra mycket tid.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:25