Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Så väljer du ansiktsprodukter

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-01-19 15:03  |  Lästid: 2 minuter

De flesta hudtyper gillar Clinique for Men Lotion, finns för 329 kronor här.

Ett par inlägg ner frågar signaturen Tompa om jag har några bra tips på ansiktsprodukter. Tompa vill nämligen börja ta hand om sin hy bättre.

Ja Tompa, det har jag, men att tipsa om bra ansiktsprodukter är ungefär lika svårt som att tipsa någon om en presumtiv partner. Visst, man kan utgå från fakta och vad man tror att någon är ute efter, men man kan aldrig veta om det kommer uppstå kemi.

Det finns dock en viss grupp av människor som med ganska stor sannolikhet kan säga vilka hudvårdsprodukter en viss hudtyp kommer att lämpa sig med, dessa groomingens matchmakers kallas hudterapeuter.

Problemet är dock att de endast kommer att tipsa om produkter som de själva säljer, och eftersom de ofta inte säljer några billiga grejer kan det svida till lite i plånboken (ha dock i åtanke att de dyrare produkterna ofta är betydligt drygare än de billiga).

Mitt tips för att välja bra produkter blir således:

Om du har en stor groomingplånbok, vill ha ett snabbt svar på vad du passar med eller har hudproblem som till exempel acne: gå till en hudterapeut!

Känner du dig inte hemma med en hudterapeut – du kanske inte vill att någon ska peta dig i ansiktet eller tycker att det är ”lite gay” (exempel från verkligheten): se då till att läsa den här bloggen, plocka upp mina rekommendationer och be att få små prover i affären som du sedan kan prova hemma innan du bestämmer dig.

Några bra och lite billigare produktserier att kolla in:

Vichy Normaderm, Cliniderm, Gillette Series och Bulldog Natural Grooming.

Har du inte tid att prova dig fram: Köp Cliniques produkter – förutom deras skrubb, så passar deras produktserie Clinique for Men de flesta killar.

Lycka till!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:22