Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Hårspecial: Så stylas skönaste svallet

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-07-27 14:58  |  Lästid: 3 minuter


Varför har han lagt upp en bild på sig själv? Vill han tappa läsare?

Nix, men signaturen Jesper har skickat mig frågor om frisyrer, och eftersom jag nyligen var och klippte mig hos Toni & Guys Creative managing director Simon Raby (fint ska det va) och där  ställde ungefär samma frågor som Jesper gör i sitt mejl, så tänkte jag att bilden kunde illustrera några av mina svar.

***

Hej Patrik,

Jag har ett problem som jag vet att jag inte är ensam om. Jag har riktigt tjockt hår och har problem med att fixa min frisyr.

1. Problem med att hitta rätt stylingprodukter.

2. Vilket schampo ska jag väjla (en djungel)?

3. Föna?

4. Hur får man frisyren att hålla? Man ser folk hela tiden med perfekta matta frisyrer som ligger perfekt. Hur går man till väga från start till klart?

5. Vilken frisyr tycker du är snyggast just nu?

/Jesper

 

Hej,

1. Kolla in frisyrguiden som jag publicerade för en tid sedan – där ges riktigt bra produkttips.

2. Jag har också tjockt hår och fick rådet av Simon Raby att inte tvätta håret med schampo så ofta – kanske bara en eller två gånger i veckan. Detta för att tynga ner håret och få det mer lättarbetat. Och, håll i dig nu, han föreslog även att jag skulle använda torrschampo. Har inte gjort det tidigare men torrschampot har visat sig vara ett perfekt stylinghjälpmedel för att få en matt och framförallt naturlig frisyr. Torrschampot suger liksom upp det feta i vaxet och gör så att frisyren ser mer naturlig ut.

3. Simon Raby förklarade att föning är bra om man har ett lite tunnare hår eftersom det ger håret betydligt mer volym.

4. Prova att kombinera produkter. Arbeta in en lättare produkt, till exempel min favorit Toni & Guy Styling Putty i hela håret och toppa sedan med en hårdare vax där det behövs. Sen, om du vågar: torrschampo!

5. En klassisk välklippt herrfrisyr med bena! Kolla in dem här:

Trevlig helg!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-23 01:02