Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Så köper du rätt parfym till flickvännen

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-10-16 12:47  |  Lästid: 2 minuter

I går släpptes nya kampanjen för den mest klassiska damdoften någonsin; Chanel No. 5 – doften som revolutionerade parfymvärlden på 1920-talet och var Coco Chanels allra första doftskapelse.

Det är första gången som No. 5 frontas av en man, nämligen Brad Pitt – som för övrigt cashade in sju miljoner dollar för besväret. (Se den poetiska reklamfilmen med Pitt här.)

Klassiskt Marilyn-citat: ”What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course.”

Men det är inte Brads reklamarvoden vi ska tala om nu, utan presenter.

Chanel No. 5 är nämligen en ganska så bombsäker present till kvinnor. Även om det hösten 2012 kanske  finns lite mer moderna damdofter i ropet, så vågar jag säga att No. 5 är så välkomponerad, exklusiv och ikonisk att de allra flesta kvinnor vill ha den i sin skönhetsarsenal.

En parfym är en perfekt flickväns-present. Personlig, lyxig, i bästa fall genomtänkt och, på sätt och vis, även en present till dig själv, men på ett inte lika uppenbart sätt som till exempel underkläder…

Gör så här när du ska köpa doft till henne.

1. Satsa på de välrenommerade märkena. Tänk Byredo, Gucci, Chanel, Armani etcetera. Glöm sportdofter som Adidas och Puma – de doftar kanske gott, men är knappast något din flickvän vill förknippas med.

2. Välj ut fyra finalister i parfymhyllan. Dessa sprayar du sedan på varsitt ställe på dina underarmar. Gå sedan och fika – strunta i att du doftar parfymfabrik. En doft utvecklas nämligen i olika faser och doftar rejält annorlunda efter en timme.

3. Vid köpet ber du om att, tillsammans med parfymen, få ett litet prov på den. På så sätt kan din flickvän bedöma doften och eventuellt byta den innan hon öppnar förpackningen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-10-16 12:49