Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Så fixar du vårens snyggaste frisyr

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-03-05 12:28  |  Lästid: 3 minuter

Groomingredaktörsproblem: Att inte se så mycket av en frisyrvisning för att det står några hundra skitsnygga frisörtjejer i vägen.

Problemet ovan inträffade för ett par lördagar sedan när hårvårdsmärket Matrix hade påkostad frisyrvisning på Café Opera i Stockholm. Till sin hjälp hade de anlitat salongkedjan Corinne & Friends, med Corinne Henriksson i spetsen.

Efter visningen snicksnackade jag med henne om hårtrender, hur man stylar den snyggaste frisyren och vilka frillor vi bör undvika i vår.

Just det, hon hann även med att såga min kompis Andreas frisyr – mer om det i ett annat inlägg.

Samtliga visningsbilder är plåtade av Johan Lygrell.

Vilka hårtrender gäller för killar i vår?
– Fortfarande naturliga och enkla hår, men som känns manligare och dyrare än tidigare. Härligt tycker jag, eftersom jag alltid tyckt att det är ganska ointressant när det blir för pojkigt.

Något mer som ligger i luften?
– Jag har märkt av ett stort behov av att kunna styla sitt hår på olika sätt, så jag försöker alltid visa och inspirera de jag klipper hur man på ett enkelt sätt kan förändra formen och texturen på håret beroende på hur du stylar och med vilka produkter. Just nu är jag väldigt inspirerad av att blanda torra och blanka texturer.

Corinne Henriksson

Hur gör man det?
– Använd gärna ett torrschampo eller ett hårpuder, som till exempel Matrix Mega Dust i botten och en glans och/eller en fuktgivande  produkt i topparna.

Vad är vi trötta på?
– För hårda produkter som till exempel gel – inga hårda spikes, it’s a big no no!

Vad ska man mer tänka på?
– Fixa en klippning som tillåter att du kan  ändra den till olika frisyrer. Alltså att du, genom styling och olika produkter, kan ha flera olika frisyrer i samma klippning. Passa på att fråga din frisör hur du på bästa sätt fixar ditt hår hemma!

Vilken hårprodukt borde killar lägga mer energi på?
– Produkter som beach spray, beach clay, texturkrämer och torrschampon.

Något annat tips?
– Det är ofta snyggt när man inte har tvättat håret på några dagar. Man bygger upp en textur och tar bort det här fina flygiga skandinaviska håret som många har. Använd torrschampo om det blir fett.

Men ibland måste man tvätta håret. Hur fixar man textur i nytvättat hår?
– Ha i en strukturgörare, en beachspray till exempel, i vått hår, sen kan man gärna sitta och tvinna i håret under tiden det torkar. Det kanske man inte orkar i och för sig – men det går bra utan också. Sen när det har torkat lite, så kan man sätta på en mössa under den sista torktiden för att få en mer messy texture.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-03-05 12:41