Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Så får du saker gjort

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-11-10 20:56  |  Lästid: < 1 minut

Körde lite lördagsjobb idag och fick för ovanlighetens skull sjukt mycket gjort. Här är mina fem bästa tips för att effektivisera arbetsdagen.

1. Använd dötiden
Använd dötid, till exempel till och från jobbet, för att ringa samtal, tänka igenom dagen och skriva prioriteringslistor.

2. Undvik snuttifiering
Fokusera på en sak i taget. När man växlar från det ena till det andra uppstår en ställtid som i längden blir en stor tidsförlust.

3. Överarbeta inte
Känn till 80/20-regeln. Ofta tar det 20 procent av tiden att nå 80 procent av resultatet. Resterande 80 procent upptas för att färdigställa de sista 20 procenten. Det sista joxandet tar alltså orimligt lång tid. Ställ upp ett schema för hur lång tid olika moment får ta. Till exempel: leta fakta om hårgelé: 20 minuter, sammanställ fakta om hårgelé: 30 minuter.

4. Fimpa oviktigheter
Håll dig borta från alla beroendeframkallande störningsmoment – kolla fotbollsresultat, Facebook och så vidare. Avsätt istället specifika tider för dessa aktiviteter.

5. Träna
Fokusering kräver mycket syre. Har du svårt att behålla fokus under en hel arbetsdag är ett bra tips att syresätta blodet genom träning. Efteråt tar du nya tag.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-01-08 11:48