Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Så behåller du brännan

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2013-04-01 14:13  |  Lästid: < 1 minut

Som groomingredaktör skulle man kunna tro att jag har lärt mig en del om grooming. Och det har jag också.

Inte minst märks det i skillnaden mellan mina vänners och min bränna efter den just avslutade solsemestern vi varit på.

Deras har börjat fjälla – det har inte min.

Hemligheten stavas solskydd och rikligt med återfuktning. Att använda ett högt solskydd – alltså 30 och uppåt – de första dagarna är att föredra, för att sedan eventuell gå ner till 15. På så sätt blir huden inte solskadad och uttorkad. Solen torkar dock ovillkorligen ut huden något, så att regelbundet smörja in sig med en bra återfuktare eller after sun efter solning är också ett bra sätt för att undvika fjällning.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:25