Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Så åt jag mig snyggare

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-08-22 15:46  |  Lästid: 2 minuter

Kära bloggläsare, minns ni bloggserien Ät dig snygg, där jag under sex veckor försökte bli mindre ful genom att stoppa i mig rätt mat?

Fick just ett mejl av en läsare som undrade om jag även i långa loppet lyckades applicera en mer hälsosam kosthållning till min livsstil. Att äta nyttigt i bara en dryg månad är ju lätt som en pannkaksplätt (hon skrev så), menade hon.

I dag, nästan två månader efter att jag avslutat min sexveckors-period, kan jag meddela henne, och världen, att jag klarade det utmärkt!

Som bekant kickstartades bloggserien med att göra en detox under två veckor, då jag i princip bara fick äta råris, kosttillskott och kaninmat. Sedan gick jag över till en mer rimlig men ändå nyttig kosthållning. (Läs här om hur jag nu lever sundare utan att (faktiskt) behöva göra en enda jobbig uppoffring.)

Blev jag snyggare då? Well, jag är fortfarande ingen Ryan Gosling, utan ser fortfarande lite ut som en gammal räv. Men jag ser piggare ut och har onekligen fått finare hy.

Lite finare hy! Bilden togs efter Cafés vinst i Trädgårdens boule-turnering förra helgen.

Att bara äta och dricka nyttigt är inte värdigt. Grejen, har jag förstått, är att gå längs en gyllene medelväg. Således kombinerar jag nu svettiga hamburgertallrikar och monstruösa utgångar med ett annars sunt leverne.

Relativt små förändringar i min kost har, hur larvigt det än låter, lett till att jag fått ut mer av livet – och dessutom ser lite bättre ut under tiden.

Amen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:54