Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Rygg, bröst, genitalier – Dogge testar hårborttagning

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-06-18 08:00  |  Lästid: 2 minuter

Vilken metod tycker Dogge Doggelito är bäst för att avlägsna kroppshår från intima delar? Frågan har antagligen aldrig slagit dig, men groomingbloggen har svaret.

För något år sedan publicerade nämligen papperstidningen ett test genomfört av nämnd exrappare där han i tur och ordning testade vaxning (med strips som man kan köpa i affären), bodygroomer (rakmaskin), rakning med hyvel samt hårborttagningskräm.

Vaxning

Dogge säger:
”Trots att det är ganska svårt, tar tid och gör ont som fan är det här bästa sättet. För mig räcker det att jag vaxar en gång i månaden. Det står på förpackningen att man inte ska vaxa genitalier, men jag gör det ändå. Smärtsamt, men jag bara kör! Tjejer går verkligen loss på resultatet.”

Groomingbloggen:
Lämplig för hela kroppen utom ansikte och genitalier. Ger slät hud som bibehålls i ett par veckor. I hårsäcken finns inget pigment, så när håret är utryckt måste säcken dra ihop sig innan den utsätts för sol. Undvik därför sol i 3 eller 4 dagar efter vaxning.

Tips: Veet stripes, 119 kr.

Hyvel

Dogge säger:
”Enda nackdelen är att man måste raka ofta. När man kör hyvel växer håret upp jämnt, som nyklippt gräsmatta, vilket jag gillar. Vaxar man så växer håret upp fläckvis.”

Groomingbloggen:
Lämplig för hela kroppen. Lätt att ta med sig, silkeslent resultat. Men håret växer ut snabbare än om du använder vax eller kräm. Känslig hud? Använd eftervårdande rakbalsam.

Bodygroomer

Dogge säger:
”Shit vad snabbt det gick, den  bara brände av skiten! Men det krävs lite teknik för att raka sig på känsligare områden – jag råkade slita upp huden lite där nere, så man får vara försiktig. Bra att den trimmar också, så om man inte vill dra av allt kan man fixa en liten frilla.”

Groomingbloggen:
Lämplig för hela kroppen. Snabbt, smidigt och säkert. Gör dock inte ett riktigt lika slätt och hållbart jobb som övriga alternativ.

Tips: Philips Bodygroom, 899 kr.

Hårborttagningskräm

Dogge säger:
”Fungerar inte på mig. Kanske har jag för svag hud. När håret växer ut är det som att håret kommer fel och det blir små finnar.”

Groomingbloggen säger:
Lämplig för hela kroppen utom ansikte och genitalier. Lägg på, låt verka, skrapa bort. Håller dig slät i ett par veckor, men notera att känslig hud kan löpa amok av den starka gelen. (Groomingbloggen har provat den här krämen och till skillnad från Dogge fått ett bra resultat)

Tips: Nad’s Hair Removal Cream, 119 kr

Laserbehandling

Dogge säger:
”Har aldrig provat, men det låter lite sjukt. Sen när man är gammal kanske man ändå inte träffar så mycket brudar och inte behöver snygga till sig, utan vill ha kvar kroppshåret. Går ju inte om det är borta permanent. Nej, bättre att spara pengarna och dra på en schyst resa i stället.”

Groomingbloggen säger:
Lämplig för hela kroppen. Laserbehandling på klinik tar bort håret permanent och smärtfritt. Nackdel: Det är dyrt. Upp till sju behandlingar krävs, vilket kostar mellan 15 000 och 20 000 kronor per område (till exempel rygg, skuldror och axlar). Metoden fungerar bäst för personer som har mörkt hår på ljus hud.

Tips: laserestetik.se och lasergruppen.se.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-06-20 21:31