Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Rakprylar att älska

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-06-08 09:47  |  Lästid: 2 minuter

Om du har respekt för estetiken i ditt badrumsskåp, så har du redan bytt ut ditt vanliga rakhyvelskaft mot en snyggare dito.

Här är mina fem favoriter som fungerar med Gillettes senaste blad Fusion, från 870 till 21 750 kronor:

Taylor of all Bond Street, Mini Fusion Imitation Ivory Handle & Leather Case, 999 kr här.
Om den småväxta i Game of Thrones hade varit en rakhyvel. Liten, charmig och vass.

Edwin Jagger, Fusion Razer Ivory, 870 kr här.
Stilrent och enkelt i imiterat elfenben. Snygg hållare för hyveln finns att köpa för 159 kr.

Truefitt & Hill, Shaving Set – Sterling Silver, 21 750 kr här.
22 papp för ett rakset, är det värt det? Kanske, om det är i silver. Köper du det kan du i alla fall skryta om att exakt likadana set pryder Leonardo DiCaprios, Clint Eastwoods, Johnny Depps och Jamie Foxxs grooomingarsenal. I alla fall borde det göra det eftersom skådisarna fick det i sin goodiebag efter 2005-års Oscarsgala. På bilden syns setet med en Mach 3-hyvel, men det går även att få med Fusion-hyvel.

Taylor of all Bond Street, Fusion Razor with Slim Nickel Handle, 1 000 kr här.Mühle Stylo Shaving Set, med silvertip-borste, 2 000 kr här.
Rakset från tyska Mühle med silvertipfiber-hår. Många föredrar just silvertip-fiber istället för grävlingssår (silvertip) eftersom det är väldigt mjukt, håller länge och, enligt vissa, genererar ett rikligare lödder.

Hommage Stockholm Groom Center, 2 995 kr här.
Visst är det en ganska skön Patrick Bateman-wibe över den här hyveln? Visserligen den enda i listan som inte funkar med Fusion-blad, utan endast med Mach 3. Ändå: modern och kolossalt snygg i räfflad kromplätering. För mer hyvlar av märket Hommage, kolla in deras amerikanska nätshop här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-01-08 11:10