Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Rakning: Tar maskinerna tar över?

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2015-01-13 12:01  |  Lästid: 2 minuter
sebbo

Det har skett en revolution på rakapparatsmarknaden. En ny premium-rakapparat har inte en chans att mäta sig med en för fem år sedan.

Samtidigt som Gillette fortsätter att framgångsrikt uppfinna hjulet med nya modeller av sina hyvlar kryper maskinsmarknaden allt närmare i fråga om resultat.

Frågan är om maskinerna kommer köra om hyvlarna på nästa raksträcka?

Rakapparaterna har fått betydligt effektivare blad, och blivit förbluffande bra på att fånga upp hårstrån och klippa av dem närmare hyn. Men ett stort framsteg som sällan nämns är även det faktum att de flesta bra apparater av idag är vattentäta och således kan användas i duschen – tillsammans med skrubb och rakgel. Rakningen kan därför ske skonsammare och komma ännu närmare, och dessutom erbjuda en liknande känsla som en regelrätt hyvelrakning.

I senaste numret av Café skrev jag om Philips nya spjutspetsmaskin Philips Shaver 9000 SensoTouch.

För er som hellre föredrar ett rakt rakhuvud rekommenderar jag Brauns senaste apparat Braun Waterflex. Den tyska ingenjörskonsten är så klart som vanligt unglaublich gut och erbjuder ett extremt rörligt rakhuvud, en skärenhet kallad Optiblade som fångar upp mer hår och skär stråna så nära hyn som möjligt. Men dessutom har det satsats hårt på ergonomin. De gummerade sidorna gör att man i princip inte kan halka med den i duschen.

braun

En timmes laddning ger 45 minuter rakning och självklart är apparaten försedd med en display som visar batteristatus.

Maskinen finns i fyra olika färger och kostar 1 399 kr. (Men finns just nu med kampanjpris på Tretti.se för 899 kr!)

Eftersom jag till vardags jobbar med att producera Viasat Motors Formel 1-sändningar tycker jag att det är extra kul att den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel är ansiktet utåt för Waterflex. Nedan kan ni se en film på Waterflexs funktioner och Vettel himself.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:42