Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Paolo Roberto: “Det spelar ingen roll hur mycket man smörjer in ansiktet om man ser ut som en räka.”

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-10-04 11:04  |  Lästid: 2 minuter

“Vem fan har rört min Acqua di Parma-doft?” Groomingbloggen tog ett snack med Paolo Roberto efter ett gympass.  Foto: Jonas Walla

Paolo Roberto gav groomingtips i aprilnumret av Café. Han sa en hel del av värde.

Groomas det mycket på gymmet?
– Ja, generellt är boxare angelägna om sitt utseende. Det är inte konstigt att använda hudprodukter efter träningen. Man är snarare en mes om man inte gör det. Det beror nog på att många har rötter i andra länder, vi har inte den här anglosaxiska inställningen.

Du jobbar väldigt mycket, men ser alltid fräsch ut. Hur gör du?
– Ja, jag är entreprenör och driver sex företag, så jag har en del att göra. Nyckeln är att sova och träna. Jag sover alltid åtta timmar per dygn, utom en gång i månaden då jag har som princip att köra fullt ut. Då går jag ut med kompisar och kör hela natten. Det gör jag för att inte bli mjuk. Sen tränar jag sex dagar i veckan. Jag boxas en dag och kör löpning och hemmaträning resten. När man svettas blir man av med döda hudceller – det är den bästa peelingen man kan få.

Du kör inga ansiktsmasker?
– Haha! Nej.

Det har blivit allt vanligare, särskilt bland yngre killar.
– Jag är inte 80-talist, jag är 60-talist och kan göra fler armhävningar än alla 80-talister i landet. Det bästa man kan göra för sitt utseende är att fixa breda axlar. Det spelar ingen roll hur mycket man smörjer in ansiktet om man ser ut som en räka.

Boxare får ofta blåtiror. Använder ni concealer för att dölja?
– Blåtiror ska man bära med stolthet. Det finns ju inget snyggare än en blåtira och en sargad näsa. Går man ut i regnet får man räkna med att bli våt. Annars bör man byta sport!

***************

Paolo om grooming:

Om rengöring:
– Jag använder ingen rengöringsprodukt utan endast vatten till ansiktet. Har man svettats hårt, som bara en italiensk boxare kan göra, har man redan fått den bästa peelingen.

Om återfuktning:
– Jag använder Cliniques fuktkräm. En åter­fuktare och träning är det enda du behöver för att få bra hy.

Om deodorant:
– Jag kör Aqua di Parmas deo. Italienskt så klart!

Om hårstyling:
– Jag använder en hårprodukt men vet inte vad den heter. En dyr jäkel.

Om att hälla över groomingprodukterna i småflaskor för att spara plats i gymbagen:
– Inget jag sysslar med. Jag vill ställa upp min dyra kräm i original­förpackning, så alla ser att det går bra för mig. Jag är ju faktiskt en gammal champ.

Om parfym:
– Jag kör på Acqua di Parmas klassiska doft In Vila. Jag byter aldrig. Nu är jag över 40, så det är så här jag luktar. Take it or leave it.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:20