Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

På operationsbordet – tänk på det här om du vill bli av med ditt synfel

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-04-12 12:09  |  Lästid: 2 minuter

Ursäkta dåligt bloggande. Jag har varit upptagen med att vara sjuk i sjukdomarnas sjukdom influensa.

Nu bryter jag bloggtystnaden med frågan; är ögonlaseroperationer grooming? Jag vet inte, men för cirka två veckor sedan utsatte jag mig för en sådan för att slippa allt vad glasögon och linser heter.

Till er som funderar på att göra en liknande operation: gör det, men var medvetna om dessa fyra faktum (det var nämligen inte jag):

1. I cirka femton timmar efter behandlingen kommer det göra riktigt riktigt djävulskt ont. Tänk dig att du inte ser något och att någon konstant häller citronjuice i dina ögon (inte BOB/Önos-juice, utan the real deal, färskpressat från riktiga citroner). Det här var i alla fall känslan för mig efter att ha gjort min behandling, den så kallade Elsan, som kräver en något längre läkningsprocess och gör ondare, men å andra sidan är billigare. Antagligen är den 6 000 kronor dyrare behandlingen Lasek lite mer bekväm…

Som tur är utrustades jag med starka smärtstillande tabletter och ögondroppar. Det sistnämnda hade dock sköterskan glömt att packa ner i den lilla påse man fick med sig. Om detta händer dig…

2. …tvinga inte din hjälpare (i mitt fall min mamma) att leta igenom påsen dem borde ligga i sju gånger. Det kan nämligen vara så att hon på kliniken har glömt att packa ner dem. På grund av extremt nedsatt syn kommer du vara i stort behov av din hjälpare under nästkommande två dagar, så försämra inte dina chanser till bra service på det här sättet.

3. Det heter ögonlaseroperation och inte laserögonoperation. Det är viktigt att du kan skilja på de olika operationerna eftersom du kommer vilja tala om för alla du möter på jobbet varför du bär solglasögon inomhus  (på grund av ljuskänslighet).

4. Det kan ta upp till en månad innan synen bli riktigt bra. Värt att tänka på om man kör bil till jobbet, är kirurg eller liknande.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-04-12 12:13