Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Onsdagstestet: Ny rakserie ska hjälpa dig slippa rakfinnar – funkar det?

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-01-25 11:02  |  Lästid: 2 minuter

Slipper man rakningsfinnar med de här relativt billiga produkterna? Groomingbloggen vet.

* * *

Från och med i dag är onsdagar lika med testdagar. Jag kommer att djuptesta groomingprodukter, groomingmetoder, spa-behandlingar eller något annat groomingrelaterat. Tveka inte att höra av er med förslag.

I dag: Nya rakserien Gillette Series Irritation Defense, som sägs kunna eliminera risken att drabbas av skäggfinnar (eller rakgupp, som vissa säger – sött ord!) efter våtrakning.

Uppdraget:

Groomingbloggen brukar alltid, särskilt på halsen, se ut som en finnig tonåring om inte regelrätt nördvåtrakning skett med rakolja, rakgel och exklusivt rakbalsam. Testet blir således en utmaning för det här rakgelet, rakbalsamet och ansiktskrämen.

Groominghypotes:

Jag har dåliga erfarenheter av billiga rakprodukter som sägs vara reko för känslig hy, därför tror jag inte att produkterna är tillräckligt bra.

Slutsats:

Det fungerade! Rakguppen lyser med sin frånvaro. Visserligen vidtog jag två hudvänliga åtgärder: 1) Mjukade upp och rengjorde skägget genom duschning och tvättning med rengöringsgel. 2) Rakade medhårs och minimerade på så sätt risken för inåtväxta hårstrån och onödig aggression mot huden.

Betyg:

5/5

Rakgelet, 48 kronor: I kombination med våt hy är det drygast på marknaden.

Rakbalsamet, 85 kronor: Sjunker lätt in i huden och kan i många fall användas som en fuktighetskräm.

Fuktighetskrämen, 100 kronor: Är perfekt för känslig hy.

Finns det något på minuskontot?

Ja, i vanlig Gillette-ordning är flaskorna överdesignade. När ska Gillette börja claima det faktum att företaget varit i gång sedan 1901? Groomingbloggen vill ha avskalade old school-flaskor i badrumsskåpet!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-01-25 12:58