Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Om konsten att spara ut skägg och grejen med barberare

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-10-20 11:02  |  Lästid: 2 minuter

Redaktionens tätaste skägg sitter tveklöst på vikarierande redaktionschef Jonas Terning. Bilden till vänster visar hur han såg ut för ett par dagar sedan, innan han besökte barberaren. Bilden till höger visar hur han såg ut efter sitt besök.

Vad är grejen med att gå till en barberare?

– För mig handlar det om att jag inte får gå till frisören! Nej, men ärligt talat så blir skägget mycket mer välfriserat än om man försöker själv med sax eller skäggtrimmer. Det är också bra att gå till en barberare när man håller på att spara ut skägg.

Varför då?
– Ofta så bestämmer man sig för att börja spara ut, men eftersom skägg växer olika snabbt på olika delar av ansiktet kapitulerar många efter några månader – antingen för att du ser ut som en kalkon med framtung haka, eller så får du amish-looken med spretigt hår under käklinjen. Båda alternativen är värdelösa, och snart börjar terroristskämten att hagla. En barberare kan se till så att skägget ser bra ut under hela utväxtperioden.

Hur ofta besöker du barberaren?
– Jag gör en trimning ungefär var sjätte vecka. Självklart rakar jag haklinjen hemma och låter min fru klippa till skägget lite emellanåt också.

Vad kostar en trimning?
– Det varierar ganska kraftigt från cirka 350 till 600 kronor beroende på var man går. De två barberare jag har varit hos här i Stockholm är Diamantis MoumtzoglouPrinsar och Prinsessor (bra pris och grym service) och Barber & Books (lite dyrare men skön 20-talsatmosfär). Båda är kanon.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-01-07 15:18