Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Nyårsgrooming, del 2: Eftermiddagen som gör dig snygg till kvällen

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-12-29 14:45  |  Lästid: 2 minuter

Efter den perfekta groomingmorgonen är det dags att följa upp med en episk eftermiddag. Så här lägger du bäst upp den för att se så bra ut som möjligt på nyårsfesten:

16:00
Efter en nyttig lunch är det återigen dags att börja tänka på grooming – men utan att grooma! Unna dig lite skönhetssömn i stället, annars kommer du inte orka med natten.

18:00
Ät en riktigt stor middag och drick mycket, på så sätt kommer du vara på topp hela kvällen och dessutom, om du hade tänkt att dricka alkohol, vara mindre bakfull på nyårsdagen. Andra, lite omtvistade sätt att motverka bakfylla är att äta frukt, grönsaker och bär innan utgång eftersom de innehåller mineraler och vitaminer som kan motverka de näringsförluster som alkoholdrickandet leder till.

19:00
Dags att grooma! Duscha, borsta tänderna och glöm inte munsköljet. För att vara på den säkra sidan vad gäller otrevliga dofter från munnen: ta med dig tuggummi eller (överkurs): SB12:s hard core-tuggummi. Står du utan dessa hjälpmedel och befarar dålig andedräkt: sug i dig saften från en limeskiva på festen.

19:15
Efter dusch med ansiktstvätt följt av mjukgörare: Fixa håret. Unna dig två hårvårdsprodukter. Börja med en produkt för att fixa struktur. Fördela den i ditt fuktiga hår, kamma och låt torka. Följ sedan förslagsvis upp med en fibervax.
Produktförslag: Structure Adapt Texture Paste, 179 kr och Schwarzkopf 3D Mension Molding Wax, 159 kr.

Kom ihåg:
Se till att få i dig vatten mellan alkoholkonsumtionen på festen, på så sätt minskar du bakfyllefejan på nyårsdagen och slipper dessutom må skit. Ett annat bra festtips är att göra som Magnus Uggla (tips från nya numret av Café):

”Håll det till mellanöl. Men spetsa till med en shot ibland för att få ett piggrus.”

”Glömde applicera min under ögonen-concealer. Ser det konstigt ut med solglasögon?”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-07 17:05