Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Recension: Nya Gillette-hyveln

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-08-10 13:54  |  Lästid: 2 minuter

Så var det återigen dags för märket som används av 600 miljoner män att lansera en ny rakhyvel. Efter att suveräna Fusion- och Fusion Power-hyvlarna  kom 2005 var jag riktigt nyfiken på Gillette skulle följa upp det hela.

Nya skapelserna heter Fusion Proglide och Fusion Power Proglide. Powermodellen ger med hjälp av ett AA-batteri ifrån sig supersmå vibrationer som ger en ännu närmare rakning. Groomingbloggen rekomenderar Power-modellen.

Nåväl, med dessa produkter kan vi konstatera att Gillette återigen har lyckats uppfinna hjulet. Ja, hyveln gör ett slätare och behagligare jobb än dess föregångare. Främst på grund av sex förbättringspunkter:

1) Omarbetade lågt skärande rakblad med tunnare, finare egg.

2) En bladstabiliserare som ser till att hålla optimalt utrymme mellan bladen.

3) En strömlinjeformad Snowplow Comfort Guard (jag älskar namnet) kanaliserar överflödigt rakskum för att upprätthålla maximal kontakt mellan hud och rakblad, samtidigt som huden sträcks för en ännu närmare rakning. (Jag har sett en höghastighetsfilm om hur det här fungerar. Ska försöka få upp den här på bloggen.)

4) Ett ännu bredare komfortband som innehåller något slags smörjmedel, som låter rakbladen röra sig smidigt över huden.

5) Precisionstrimmern – som används för att avlägsna hår på svåråtkomliga ställen som till exempel under näsan – har ett förbättrat blad och anti-stopp-sköljrännor.

6) Handaget är något större och ger därför bättre kontroll.

Dessutom är den snyggare. Jag brukar inte gilla Gillettes plottriga yttre rymden-design, men den här gången känns de som att de kommer undan. Det skriker Formel 1-bil om den här hyveln. I like it, men skulle gärna se en mer stilren modell nästa gång.

Kostar 142 respektive 192 kr beroende på om man vill ha Power-modellen eller inte.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:42