Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Ny vår för långt hår

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-01-18 11:58  |  Lästid: 2 minuter

Brad, för ett par dagar sedan på Critics Awards 2012.

Efter en lång trend med strikta pojkfrisyrer tror Groomingbloggen på en vår med längre och mer ostylade frisyrer. Här är tre pointers om du vill ha långt hår när knopparna brister.

1. Tänk på tajmingen
Bäst tid att spara ut håret är under vintermånaderna. Nu alltså! Dels störst du inte i samma utsträckning av ökad hårbottentemperatur, dels kommer du i högre grad undan med att gömma eventuell halvfärdig frisyr under mössa.

2. Förhandla med frisören
Gå till frisören trots att du vill ha längre hår. Eftersom han nu endast ska trimma/tunna ut håret så att det inte ser förjävligt ut under utväxningsfasen bör du inte betala lika mycket som vanligt. Hänvisa till Groomingbloggen om det blir tjafs.

3. Använd rätt produkter
Generellt behöver långt hår ett bättre schampo än kort, så snåla inte! De är dyrare, men oftast väldigt mycket drygare. Dessutom ser det bättre ut på badrumshyllan… Tänk också på att mer hår nödvändigtvis inte behöver betyda mer hårprodukter. En bra lösning för många hår är att applicera en textur-kräm och sedan styla med ett mjukare vax, alternativt en spray. Be om prover och prova dig fram till rätt produkter.

Thåström back in the days. Kolla även in groomingen på killen bakom. Världsklass.

Så fixar du Thåström-looken
Med 99 procents säkerhet kan Groomingbloggen säga att Thåström har struntat i att tvätta håret ett par dagar. På så sätt har han fått en struktur och tyngd i håret liknande de som vanliga textur-krämer ger. En hård spelning på en fritidsgård i någon förort har framkallat svett som tagit frisyren till nästa nivå.

Foo Fighters Dave Grohl.

Så fixar du Grohl-looken
Här ligger det jobb bakom! Kontinuerligt användande av bra kvalitetsschampo har gett snygg lyster. Gissningsvis har en textur-kräm som applicerats i handdukstorkat hår följts upp med hårspray och föning. Lite för överjobbat i Groomingbloggens bok!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2012-01-18 11:59