Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Nu blir tandborsten smart

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-11-05 13:09  |  Lästid: < 1 minut

November 2012 – månaden då Elfsborg vann SM-guld och den första intelligenta tandborsten släpptes. Javisst, Colgate ger sig nu in i eltandborste-businessen med en maskin som de kallar smart.

Colgate ProClinical A1500 (1 500 kronor) har tre olika hastigheter och tekniker för att borsta beroende på var på tanden den befinner sig.

Genom att vinkla tandborsten skiftar den mellan de tre olika lägena – därav epitetet ”smart”. Tekniken tar ett tag att lära sig, men efter ett par gångers lite irriterande användning har jag till slut insett att det här är en riktigt, riktigt bra produkt.

Vid borstning av tändernas sidor använder den skonsamma sid-till-sid rörelser. Vid tandköttskanterna borstar den med medelhastighet med masserande in och ut-rörelser och på de slittåliga tuggytorna med snabba upp och ner-rörelser.

Den relativt mjuka borsten tillsammans med läget för tandköttskanter gör att den känns skonsam för tandköttet, och turboläget som kopplas på när man kör tyggytorna känns otroligt effektiv. Dessutom är den föredömligt utrustad med en inbyggd två-minuters timer med 30 sekunders intervall.

Kommer i ett inledningsskede endast att säljas på Elgiganten och släpps även i två enklare varianter som kostar 899 respektive 499 kronor.

Här är en reklamfilm som visar hur tandborsten fungerar.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=BJ8yCaWJHiY

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-11-05 13:58