Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Nõberu erövrar världen (och hindrar din hy att bli irriterad efter rakning)

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2016-10-14 10:17  |  Lästid: 4 minuter

Detta är ett samarbete mellan Café och Nõberu of Sweden.Shaving

I mars lanserade Nõberu of Sweden sina första produkter – en handfull skäggvårdsprodukter som togs emot bra på marknaden. Minst sagt bra – sju månader senare är nämligen Nõberu ett av de snabbast växande manliga skönhetsmärkena i Europa. Nõberus produkter finns numera i nio länder och är på väg in i ytterligare fem europeiska och två utomeuropeiska. En av grundarna, Johan Lindell, berättar:
– För att inte gapa efter mycket tänkte vi att vi skulle inrikta oss på Sverige första året, men från att inte ha någon återförsäljare till att finnas från Luleå i norr till Helsingborg i söder, så kände vi tillslut att trycket var så stort att vi vågade oss på att även satsa utomlands.
Kul! Vilken produkt har gått bäst?
– Vår lätta skäggolja Feather Beard Oil. Intrycket jag fått är att den varit jätteefterlängtad. Den passar perfekt för det lite mindre, tunnare skägget.
Och nu lanserar ni rakningsserien?
– Precis, vi har bland annat lanserat ett after shave balm, pre-shave oil och rakkräm. Vi har verkligen försöka hitta en lösning på det faktum att många män har problem med sin rakning – de får irriterad hy och utslag.Och vilken är din favoritprodukt i den serien?
– Tveklöst pre shave-oljan. Jag har testat alla pre shave-oljor som är värda att nämna och Truefitt & Hills har varit den bästa fram tills Nõberu of Swedens. Vår olja ger jättebra glid, kladdar inte igen hyveln, ger bra skydd och hindrar onödig irritation.
Rakolja känns generellt som en underskattad produkt.
– Ja, man tror att det är merförsäljning. Men det är en extremt bra produkt för folk som har problem med rakning. Det finns en anledning till att barberare världen över använder rakoljor.
Och vad kännetecknar rakkrämen?
– I rakkrämen har vi gått en lite speciell väg. Vi har gått mot en kvalité som återfinns hos klassiska rakningsmärken som Truefitt & Hill och Taylor of Old Bond Street, men med skillnaden att vi inte packar den med lika mycket luft. Man bygger ett fint och krämigt lödder med den, men det sväller inte. Många tror att man ska se ut som en jultomte när man rakar sig, men det är inte löddret som är det viktiga.
Hur är rakkrämen då?
– Den ger ett tunt lager som ger riktigt bra glid och skydd, och den torkar inte eller rinner av utan att man vill det. Den här produkten har verkligen öppnat dörrar till nya kundgrupper – vissa barbershops vittnar redan om hur skäggtrenden håller på att klinga av och de letar nu istället efter den bästa rakkrämen.
En regelrätt våtrakning avslutas med ett rakbalsam. Berätta om er after shave-balm.
– Den har bland annat en ingrediens som heter trollhassel ­– ganska ovanlig här i Sverige, men desto vanligare i USA och mellanöstern. Den har antiseptiska egenskaper och verkar lugnande och avsvällande. Med andra ord gör den att man undviker röda utslag, rakfinnar och irritation. Krämen går även att använda som en fuktighetskräm för ansiktet, den är inte speciellt fet utan absorberas snabbt av hyn.
Vad blir nästa steg för Nõberu of Sweden?
– I november släpper vi schampo, balsam och vaxer för håret. Sen följer deodoranter och duschkräm. 2017 släpper vi en ansiktskräm. Framöver kommer vi även lansera parfym.
Avslutningsvis, vad är dina tre bästa raknings-tips?
– Använd bra produkter. Många blir lurade och tror att de har känslig hy, sen testar de någon sensitive-produkt och tror att det ska hjälpa. Ibland gör det det, men i nio fall av tio så har man inte känslig hy utan använder för dåliga produkter. Rakningen kan vara ett nöje, men då måste man göra sig av med produkter som består av skummat vatten.
Andra tipset: testa att använda rakolja. Den lägger sig som en extra hinna och barriär. Som sagt, det finns en anledning till att barberare världen över använder det.
Och det tredje tipset?
– Livet är för kort för dålig rakning. Sätt på din favoritmusik och ta en lång dusch, raka dig i duschen eller efter duschen när stråna är mjuka. Att ge sig på torra strån är inte bra.

Noberu-Shaving-Cream-Box-Sandalwood

Nõberu of Sweden shaving-cream 100 ml/179 kr

 Noberu-After-Shave-Balm-Sandalwood-Front
Nõberu of Sweden After Shave Balm 125 ml/269 kr

Noberu-Pre-Shave-Oil-Amber-Lime-Front
Nõberu of Sweden - Pre-Shave Oil 60/ml 229 kr

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:07