Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Modellen och PT:n Nathalie Bomgren: “Killar, träna på det här.”

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-10-14 10:58  |  Lästid: 3 minuter

Nathalie Bomgren plåtad för Odlo.

Okej, jag vet att det här inte är en träningsblogg, men… För ett tag sedan intervjuade jag modellen Nathalie Bomgren. Se faksimil nedan.

Utöver sitt jobb som internationell fotomodell är Nathalie även personlig tränare. Detta efter att avlagt examen i ämnet och fått jobb på ett av Londons mest exklusiva gym – Bodyism. Till kunderna hör förutom diverse supermodeller som D&G:s David Gandy också Hugh Grant och Elle McPhersson.

Att anlita den 28-åriga göteborgskan kostar i vanliga fall 1500 kr i timmen (och du måste bli rekommenderad av någon som tränar på gymet), men under intervjun fick jag henne att, helt gratis, tipsa om vilka muskelgrupper killar tenderar att inte lägga tillräcklig tid på – och självklart redogöra för hur vi ska får ordning på dem.

*************************
Lår och rumpa

– Att killar inte tränar mer ben är ett mysterium. Dels är det snyggt med vältränade ben och rumpa, dels tilltar fettförbränningen radikalt när muskelmassan ökar. Detta kan liknas med att en stor motor förbrukar mer bränsle än en liten.

Övning:
– Utfall är den absolut bästa övningen för lår och rumpa. Använd antingen skivstång eller hantlar. 3x 10 repetitioner.

Utförande:
– Stå höftbrett och spänn magen. Ta ett stort steg framåt med ena benet och böj i knälederna. Vänd övningen när båda knäleder är i 90 grader och innan knäet nuddar golvet. Skjut ifrån med det främre benet och ta ett kliv bakåt.

Se video på övningen här.

*************************
Sneda magmuskler

Många gör misstaget att bara träna de raka magmusklerna. För ett riktigt sexpack krävs att även de sneda musklerna tränas.

Övningar:
– Plankan och sneda plankan. 3x så länge du orkar på varje övning.

Utförande
– För plankan: Ligg på mage och gå upp så att du vilar på tår och armbågar. Spänn hela kroppen så att den bildar en rät linje. Den sneda plankan utförs genom att först ligga på sidan och sedan gå upp på bara en underarm och en fot. På detta sätt är framsidan av kroppen alltså vänd mot en vägg/spegel istället för golvet. Glöm inte att kroppen ska vara spikrak.

Nathalie visar hur man gör övningarna här.

*************************
Ryggen

– Många killar övertränar bröst och glömmer lätt ryggen. Detta resulterar i framskjutna axlar och dålig hållning.

Övningar: Y- och T-övningen. 3x10 repetitioner.

Utförande:
– Y-övningen utförs genom att stå framåtlutad med helt rak rygg och något böjda ben. Armarnas utgångsläge är rakt neråt med lätta hantlar. Forma ett Y genom att skjuta bak och ner skulderbladen och sedan lyfta armarna över huvudet.

– T-övningen utförs på samma sätt men istället för att forma ett Y lyfter du armarna utåt (tänk flygplan) och formar ett T. Dessa övningar ska utföras med lätta vikter. D&G-modellen David Gandy kör med 3 kg:s-hantlar.

Se video på övningen här.

*************************
Hjärnan

– Äter du inte mycket fisk: Köp fiskolja som kosttillskott! Du ökar ämnesomsättningen, minskar risken för hjärt- och kärlproblem och kommer dessutom känna dig snabbare i tanken och få bättre hy och hår. Hjärnan och kroppens alla celler behöver dessa fettsyror och fungerar bättre om de har en god tillgång på dem.

Utförande:
– Köp en bra fiskolja renad från kvicksilver.

Nathalie Bomgren för Adidas by Stella McCartney.

Nathalie Bomgren för Odlo.Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:17