Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Minitest: Budgetdeodoranter

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-05-02 17:15  |  Lästid: 2 minuter

Många väljer att inte lägga särskilt stor del av groomingbudgeten på deodoranten. Skillnaden mellan en 250 kronors-deo och en 25 kronors-dito är  betydligt mindre än vad priset påstår.

Min egen deodorantstrategi ser ut som följer:

Till vardags använder jag en antiperspirant budgetdeodrant.

En anti- vad?

En antiperspirant deodorant täcker inte bara den dåliga lukten, utan hindrar även själva svettutsöndringen. Den är alltså effektivare än en vanlig deodorant men doftar i gengäld inte lika gott.

Nästan alla märkesdeodoranter, Lacoste, Boss, Gucci med flera är inte antiperspiranter. För festligare tillfällen där jag inte riskerar att svettas mycket använder jag en märkesdeodorant av samma märke som den parfym jag använder.

Här följer ett minitest av tre nya och bra antiperspiranta budgetdeodoranter.

Barnängen Essentials Nutri Skin, 25 kr.
Den ocoolaste produkt som någonsin kommer äntra mitt badrumsskåp. Trots förpackningen och namnet: Väldigt bra och skonsam deo som håller hela dagen. Perfekt för dig som har känslig hud. Unisexdoften är god, men tyvärr på gränsen till det feminina.

Betyg: 4/5

Nivea For Men, Invisible for Black & White Roll-on, 35 kr.
Uppföljaren till den klassiska deon Nivea For Men Dry Impact. Nivea har verkligen lyckats täppa till Dry Impacts enda svaghet: Den något syntetiska doften. Den här gör jobbet minst lika bra, doftar väldigt fräscht och är dessutom sammansatt på ett sätt som gör att den garanterat inte lämnar fläckar på kläder.

Betyg: 5/5

Dove Men Acqua Impact, 30 kr
Även Dove gör jobbet bra och lämpar sig fint för dig som lätt blir torr. Doften är däremot något stickig och inte alls i samma klass som Nivea.

Betyg: 4/5


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar