Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingvinnare lanserar nytt

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-08-29 21:48  |  Lästid: 2 minuter

Cadierbaren, Grand Hôtel tidigare i dag. Träffade Simon Duffy, grundare av Bulldog Natural Grooming – det engelska groomingmärket som kammade hem titeln Årets hudvård i Cafés stora modepris förra året.

Motiveringen löd:

När märket som gjorde succé vid lanseringen i England 2007 kom till Sverige var vi skeptiska. Kan hudvård i det lägre prissegmentet verkligen konkurrera med världens dyraste hudvårdsjättar? Svaret kom vid första hudkontakt. Uppenbar kvalitetskänsla, trevlig doft och det faktum att produkterna – tack vare att de är helt befriade från kemikalier och artificiella ämnen – även fungerar bra på känslig hud, har gjort hunden till en vinnare. Vi skulle kunna lista rubbet om fantastiska essentiella oljor och aktiva ingredienser, i stället säger vi bara: Bulldog gör jobbet, perfekt.

Hej Simon, några nyheter?
— Yes, ögonkrämen Bulldog Original Eye Roll-on (159 kr) släpps i Sverige om två veckor. Ingredienserna i den gör så att fina linjer under ögonen minskar och att blodcirkulationen under ögonen ökar. När cirkulationen ökar så minskas eventuella mörka ringar. Alltså en bra produkt om man varit ute kvällen innan och tagit några öl.

Mörka partier under ögonen är en vanlig fiende – hur snabbt märket man resultat?
– Blåheten under ögonen minskar bums. Vad gäller de fina linjerna så tar det cirka fyra veckor innan man märker resultat. Det har vi testresultat som bevisar.

Bulldogen växer sig större, vilken är nyckelprodukten i serien?
– Vår fuktighetskräm, det är också den produkt som säljer allra bäst. Varför den är bra? För att den fungerar bra och sjunker in snabbt i huden. Den efterlämnar en matt yta.

129 kr för 100 ml är ett bra pris.
– Ja, jag och min medgrundare (Rhodri Ferrier) har tagit fram Bulldog för killar som oss. Och vi lägger inte 50 pund på en fuktighetskräm.

Som namnet antyder använder ni bara på naturliga ingredienser, vad är grejen?
– Dels är det bra att undvika syntetiska ingredienser – långsiktigt vet man inte vad ämnena kan resultera i, dels tycker vi att de naturliga ingredienserna fungerar bättre.

Så vilka är bäst på grooming, svenska eller engelska män?
– Ni svenska killar har kommit längre. Ni tar hand om er bättre och har fler produkter, i England tvättar många fortfarande ansiktet med vanlig handtvål.

*********************

Bulldog Natural Grooming säljs bland annat på NK, Kicks och Åhléns.

Groomingbloggens favoritprodukter ur serien är återfuktaren (mycket prisvärd) och duschgelen (doftar härlig mint).

Bulldog-grundare, Simon Duffy och Rhodri Ferrier.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2011-09-05 14:29