Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Långt nere i träsket

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-12-06 10:14  |  Lästid: < 1 minut

Ryska laget Penza Center vann 2011 års upplaga av träskfotbolls-VM. Andra lag som ställde upp: Unathletico Mudrid, Blackbum Rovers, Mudchesthair United och Real Mudrid.

I somras var jag och fotograf Jonas Walla i Edinburgh och gjorde ett reportage om träskfotbolls-VM (som publicerades i Cafés oktobernummer).

För turneringen har det aldrig krävts någon kvalifikation, utan vem som helst kan anmäla ett lag. Därför ställer alla möjliga människor upp – från ryska torpeder (se bild ovan) till svenska civilingengörer.

I dag meddelades var och när nästa års träskfotbolls-VM kommer att spelas: Den 23-24 juni i Inverness i norra Skottland. Att anmäla ett lag kostar 1800 kronor. Så vill du göra något riktigt annorlunda i sommar, gå in och anmäl ett lag på swampsoccer.co.uk.

Sedan 2004 spelas även ett svenskt mästerskap i Stor­uman. 2012 kommer turneringen att hållas den sista helgen i juni. Det finns både en herrserie och en damserie. Under julhelgen kommer det dyka upp mer information på swampsoccer.se.

Groomingvinkel: lera har en viss exfolierande effekt på huden.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-12-11 18:38