Annons

Snyggare!
Patrik Hedlund skriver om skönhet, grooming och de bästa produkterna för Café.

 

Klipp till!

När Jony Chukro och Marko Vukota inte klipper popstjärnor och modeller driver de Stockholms mest väldesignade och svåruttalade salong: CHUKROVUKOTA.

Till Cafés februarinummet tog de tillsammans med vapendragaren Mitch Subic fram sex heta lookar för 2011. I papperstidningen fick vi inte plats med information om hur man stylar frisyrerna – skandal! Här kommer därför artikeln i sin helhet.

Annons


Hårtyp: Kort rakt hår

Skolpojke eller rebell

En toktajt variant av en klassisk preppybena. Benan placeras längs ut på sidan, precis där det korta håret tar slut. Superkorta sidor klippta med sax och inte med maskin bidrar till en mjukare gradering av håret. Med samma frisyr fixar du lätt en vildare look genom att ställa håret rakt upp.

Styling
I handdukstorkat hår: Använd gel och kamma sedan med svinhårsborste, till exempel Denman Grooming Brush (249 kr) för att få en så tät look som möjligt. För rebellfrisyren: Trotsa tyngdlagen med Redken Bulk Up (260 kr) i fuktigt hår, luta dig framåt och torka med hårtork.


Hårtyp: Mellanlångt rakt hår

James Dean eller syntare

Korta sidor och långt hår uppepå. Dean-frisyren påminner om den bakåtkammade arméinspirerade frisyren som varit i ropet alldeles för länge nu. Skillnaden är en mer naturlig och mjuk look med mer längd uppepå. Syntvarianten skapas genom att borsta samma frisyr snett framåt.

Styling
Använd Chi Man Flexible Styler Paste (173 kr) när håret är fuktigt. Komplettera med vax eller spray i torrt hår. För syntlooken: applicera Redken Wool Shake (270 kr) i fuktigt hår och borsta det framåt.


Krulligt hår

Bob Dylan eller Robert Redford

Frisörerna är eniga: Utplåna inte lockarna – framhäv dem! Ett naturligt, mjukt och romantiskt hår är helt rätt 2011. Be frisören klippa mjuka linjer och korta ner sidorna för att undvika en kantig hjälm-känsla. En mer strikt variant av Dylan-håret är Redford-frisyren. Längden behålls men sidorna klipps kortare.

Styling
För båda frisyrer i fuktigt hår: Fördela Redken Curl Wise 14 (295 kr). Det håller ihop lockarna och ser till så att håret inte ser torrt ut.  Få lockarna att växa genom att krama med händerna. När håret torkat kan du komplettera med hårspray.

Tack till Stockholmsgruppen och Nisch Management.
Fotograf: Jörgen Brennicke
Make up: Madeleine Gaterud

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar