Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Kan jag tala med hundar?

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-06-22 11:13  |  Lästid: 2 minuter

I väntan på mitt nya bloggnamn (bloggens inriktning ska vässas), så tänkte jag berätta en liten historia.

I tidernas begynnelse dejtade jag en tjej som vi kan kalla Emma. Den tredje dejten skulle vi ses hemma hos henne. Enligt Emma var det dock högst oklart hur länge jag skulle kunna stanna – just den här kvällen satt hon nämligen hundvakt åt sin mammas jycke, som mamman hade tagit hand om efter att den stackars hunden hade blivit räddad från sin tidigare ägare som hade vanvårdat och slagit honom. Enligt Emma ”hatade” jycken följaktligen män, vilket gjorde att hon, för min säkerhet, hade honom instängd i sitt sovrum den där kvällen när jag kom på besök.

Efter ett halvt glas vin ville dock Emma – till min förvåning (och förskräckelse) – pröva att låta hunden hälsa på mig. Hon gick in i sovrummet, kopplade jycken, öppnade dörren och släppte kopplet.

Labradoren flög ut som en tomahawkmissil, sprang ut i köket, in i vardagsrummet, sladdade runt lite och hoppade sedan upp i soffan där jag satt – förstelnad av skräck.

Hunden la sig bredvid mig – med hakan på mitt ena lår!

”Helt jääääävla sjuuuuuuukt!”, utbrast Emma, drog upp sin mobil och plåtade av mig när jag andaktsfullt strök hunden över huvudet. Att jag inte kunde sluta sitta som om jag hade en stav i rumpan eller kunde få bort mitt malliga flin spelade ingen roll. Jag var mannen som kunde tala med hundar!

Under det knappa decennium som gått har jag hunnit berätta anekdoten för säkert 50 personer, någon gång har jag även googlat fram fakta kring varför vissa människor (jag) har bättre hand om doggar än andra.

Igår på tunnelbanan, på väg hem från en svettig golfrunda träffade jag Emma igen (varför träffar man alltid gamla flammor när man är ogroomad?).

Precis innan hon skulle av påminde jag henne om hur fantastiskt mycket hennes mammas hund hade tyckt om mig, trots att den i vanliga fall vill bita män i stycken.

Emma log.

”Ha ha, han har aldrig blivit slagen”, sa hon. ”Jag sa bara så för att jag inte hade bestämt för om du skulle få sova över eller inte.”

Sen gick hon av.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2012-06-25 09:13