Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Kamma dig! Experterna om hur du bäst stylar håret

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2016-08-25 06:54  |  Lästid: < 1 minuter
Patrik_Mattias_Color

Hårvårdsentreprenörerna Patrik Lernberger och Mattias Stafsing vet allt om hur du ska styla ditt hår. 2011 startade de hårvårdsmärket Lernberger Stafsing – som i år lanserade sin första serie för män, Mr LS.

Vilket är det vanligaste stylingfelet killar gör?
– Man tror att en produkt ska göra allt. Det krävs ofta tre till fyra produkter för bäst resultat. Schampo följt av någon typ av produkt i fuktigt hår – till exempel en bodifyingspray för att få styrsel och/eller volym – en produkt för att forma håret och avslutningsvis en produkt som fixerar, typ hårspray.

Vad är ert bästa stylingtips till killar med långt hår?
– Lägg lite tid på stylingen! Lär dig hantera en fön. Det kräver lite träning, men blir väldigt snyggt, och stilen håller hela dagen och kvällen. Värmeskydda med en bodifyingspray och styla med ett mjukare vax eller kräm. Långt hår måste vara välvårdat, så en inpackning ett par gånger i månaden gör underverk.

Och om man har kort hår?
– Testa olika stilar. En personlig kort frisyr som bärs med känsla är halva utseendet. Men framför allt, testa ut vilket vax som passar din hårtyp! Har du finare strån passar en mjukare variant, tjockare hår kräver mer stabilitet och ett hårdare vax.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:07