Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Johan Forsberg: “En hälsosam livsstil handlar om små, medvetna val”

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-08-20 14:07  |  Lästid: 2 minuter

Snygg & Smart-bloggens hälsoenkät fortsätter. I dag med Johan Forsberg, journalisten som lade om sin livsstil, gick ner femton kilo och nu mår bättre än någonsin. Tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson och personliga tränaren Joel Delvert har han skrivit boken Det sunda förnuftet, som på ett snabbt och framförallt inspirerande sätt beskriver hur man kan leva sundare (utan att sluta säga nej till pizza, chips och vaniljhjärtan).

Vilket är det bästa hälsotipset du kan ge?
– Hälsa handlar så mycket mer om än att bara lista några tips. En sund och hälsosam livsstil handlar om att orka och vilja göra små, medvetna val i din vardag. Exempelvis, hur din frukost ser ut. Kör du en nyttig variant innehållande exempelvis fullkornsgröt, ägg och grönsaker eller drar du en kaffe, fralla och en snus. Och vid lunchen, tar du en promenad sista kvarten eller kollar du Facebook och trycker lite lösgodis.

– Problemet är inte att unna sig eller slarva ibland. Problemet är när unnandet blir en livsstil, en fälla som det är lätta att hamna i men svårt att ta sig ur. Mitt konkreta tips är därför: tänk efter före.

Ibland vill man gärna gå ut och ta sig ett, eller ett par, glas alkohol. Vad är din taktik i de här lägena? Avstår du helt från att dricka?
– Jag avstår absolut inte från att dricka. Att leva hälsosamt är inte detsamma som att leva asketiskt. Är du sugen på ett par glas ska du självfallet unna dig det. Men det handlar dels om att inte överkonsumera och dels om att, återigen, tänka efter före. Välj bort drinkarna och groggarna som innehåller läsk och juice. Och håll igen med ölen. Läsk och öl innehåller mängder med kalorier och inte så mycket nyttigheter.

Till sist en groomingfråga. Vilken är din favoritprodukt för män?
– Jag gillar parfymen Fantastic Man från Byredo. Den får mig att känna mig genuint fräsch. Både till vardags och fest.

Johan Forsbergs bok finns ute nu.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-08-20 14:09