Annons

Snyggare!
Patrik Hedlund skriver om skönhet, grooming och de bästa produkterna för Café.

 

Är du lockad av rakt hår?

Jag fick ett brev.

Hej! Jag har ganska krulligt hår men vill ha rakare så att jag kan göra någon slags frisyr. Finns det något bra wax som gör håret tyngre så krullet dämpar sig? Är det bra att tunna ut eller blir det mer volym när det väl växer ut?

Annons

Hej,

Jag misstänker att du behöver ha i ganska mycket vax för att ditt hår ska blir rakt. Och mycket vax är aldrig bra. Men vem är jag att svara på det egentligen? Lika bra att låta frisör-master chief-kvinnan Corinne Henriksson, som gjorde frisyrerna i förra inlägget, svara.

– Jag brukar alltid försöka övertala gästen att låta mig skulptera (klippa) in en form efter det utgångsläge som finns och sedan diskutera olika sätt att styla håret hemma. Målet är att kunden skall lära sig tycka om sitt fall. Om du absolut vill ha det rakare så kan vi göra en så kallad relaxer, vilket är en typ av lättare rakpermanet. Sedan ger jag dig rekomendationer gällande vilka produkter du bör ha för att nå det resultat du är ute efter. I ditt fall låter det som att du behöver en produkt som tynger ner. Stylingprodukterna är  viktiga, men även schampo och balsam som tynger ner, som till exempel Smooth Down från Redken, Shusu Sleek från Shu Uemura eller Deep Smoothing från Biolage funkar bra.

Tips på Stylingprodukter?
– Hårkrämen Shu Uemura Cotton Uzu (prisbelönad) är riktigt bra.

***

Fotnot:

Groomingbloggen tar sig även friheten att tipsa om prisvärda hårkrämen American Crew Curl Control, som vissa av bloggens krullhåriga vänner använder.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar