Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

“Helvete, jag vill ha en man och inte min lillebrors kompisar!”

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-11-09 09:26  |  Lästid: 3 minuter

Metros moderedaktör Petra Tungården.

Groomingguiden – vår serie där tjejerna tycker till om manlig skönhetsvård fortsätter. Se tidigare inlägg här. I dag, Metros moderedaktör Petra Tungården. Läs hennes blogg här.

Vem groomar sig bäst i Sverige?
– Jag älskar ju sjabbiga typer med vildvuxet skägg och har ganska svårt för den metrosexuella typen. Däremot tycker jag att det svenska modellstjärnskottet Texas alltid lyckas se väldigt “jag vaknade precis, men ser ändå perfekt ut”. Det ligger säkert massa produkter och grooming bakom hans look, men det ser helt oansträngt ut. Sedan måste jag ju säga att helvete vad snygg Peter Jöback är, inte ett hårstrå ligger fel på hans hjässa.

Texas Olsson! Bilder från Daniel Lindströms modeblogg.

Peter Jöback är väl själva definitionen av metrosexuell?
– Jag vet, men han är ett undantag eftersom han aldrig skulle ligga med mig för att, nummer ett: Jag är skabbig och skulle behöva duscha tio gånger om dagen för att ens snudda vid hans fräschör – jag lever mer på min pappas gamla motto "brun utan dusch". Nummer två: Han är gay.

Fair enough, vilken är den värsta groomingmissen?
– Kan någon bannlysa Dax Wax? Finns det något värre än när man kysser en kille och ens hand nästan fastnar när man drar fingrarna genom hans hår – helvete, vad äckligt det är.

Finns det män som använder det fortfarande, eller är det här ett minne från mellanstadiet?
– Eh, killar har Dax Wax. Jag vet inte om killarna på Kåken (klubb i Stockholm) har det svårt ekonomiskt nu när klädbranschen går sådär...  De prioriterar hellre öl och Fireball (kryddad sprit) framför nice vax!

– Sedan tycker jag alltid att killar, av ren lathet klipper sig för mycket när de går till frisören och alltid går därifrån missnöjda med en kort Tintin-frilla på skallen. Istället för att faktiskt ta sig kontinuerligt till sin frisör och kapa håret i en längd de trivs med. Idioti.

Vilken groomingprodukt borde killar prioritera högre?
– Byta parfym oftare. Jag träffade en kille jag dejtade när jag gick i åttan för någon vecka sedan, han hade fortfarande 45 sprut av samma gamla Armani-parfym som han bar back in the days. Men han var inte samma person! Han hade bytt ut sina skrikiga Björn Borg-kallingar mot ett par diskret vita och lagt Puma-skorna på hyllan. Men inte bytt parfym! Osexigt som fan, vem vill ha en kille som luktar mellanstadiedisco? Fram med muskoten och tunga trädofter. Helvete, jag vill ha en man och inte min lillebrors kompisar!

Bilder från Petras blogg:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:17