Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Hårdtestade hårprodukter

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-01-11 14:06  |  Lästid: 2 minuter

Alltid redo för grooming. Tobias Ivarsson har testat fyra nya produkter.

Groomingvärlden skakar av håroljans framgångar hos män den senaste tiden. Till exempel använder fyra av tio personer på Caféredaktionen hårolja ett par gånger i veckan innan de ska lägga sig (dock inte Groomingbloggen som har för kort hår för att det ska göra riktig nytta). Förmågan att ge håret bättre kvalitet samtidigt som det blir lättare att styla och reda ut uppskattas tydligen.

En inbiten håroljakille och personen med tveklöst längst hår på Café är layoutaren Tobias Ivarsson. När det kommer till hårprodukter som gör sig bäst i lite längre hår är det han jag ringer in som testperson.

Under sin december-vistelse i fjällen fick han prova fyra olika produkter. Av dem hittade han en fullpoängare och ett bottennapp.

Förstylingprodukt: Structure Foundation Hair Prep and Primer, 168 kronor här.
– Sprayen är perfekt att använda som en förprodukt. Man applicerar den i handdukstorkat hår, låter det torka och styr sen upp med valfri stylingprodukt. Den gör så att man inte behöver ha i så mycket av stylingprodukten – håret blir alltså mer naturligt.
4/5

Stylingkräm: Structure Twist Styling Gum, 139 kronor här.
– Håret fick en icke önskvärd wet-look, och en fet känsla. När jag blev varm så smälte det och rann ner i pannan och hårbotten.
2/5

Hårolja: Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle, 199 kronor här.
– Kändes för tung och doftar dessutom gammal rik dam. Helt klart avsedd för endast  kvinnor. Den gjorde håret tungt och lite för oljigt – sjönk liksom inte in.
2/5

Hårolja: Nashi Argan, 239 kronor här.
– Lätt hårolja som doftar sjukt gott och lagom manligt. Doftar vanilj och gammal amerikansk hårpomada. Ger en perfekt glans i håret. Inte alls flottigt som vissa andra håroljor.
Beyg: 5/5

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:51