Annons

Snyggare!
Patrik Hedlund skriver om skönhet, grooming och de bästa produkterna för Café.

 

Snygg & smart-enkäten: Använd aloe vera efter rakning och ät kallops!

Låt oss dra igång bloggserien Hälsoenkäten. Först ut, näringsfysiologen, kostrådgivaren, föreläsaren, skribenten och tränaren Robert Rönngren.

Vilket är det bästa hälsotipset du kan ge?
– Var konsekvent med din träning och ditt ätande. Gå inte på extrema dieter eller kortsiktiga, stenhårda, träningsprogram, utan ät rätt och träna regelbundet hela tiden, år ut och år in. Då kommer resultaten i form av en god hälsa och en snygg kropp.

Annons

Jag vill äta hälsosamt, men också gott. Kan du ge tips på en nyttig och god rätt?
– Det är lätt! Man behöver inte äta bulgur eller barkbröd för att vara nyttig, klassisk husmanskost duger. Kalops är i princip kött och potatis med lite andra grönsaker till. Dessutom görs kalops på högrev som ofta säljs till lägre pris eftersom folk inte vet vad de ska göra med den. Här är det recept jag brukar laga efter.

Ibland vill man gärna gå ut och dricka lite. Vad är din taktik i de lägena? Avstår du helt från att dricka?
– Jag dricker kanske ett par-tre gånger per år och då dricker jag vad jag känner för utan att bry mig. Skulle jag dricka oftare skulle jag hålla mig till vin och mindre mängder ren sprit eller drinkar utan stora mängder socker.

Vilken är din favoritskönhetsprodukt för män?
– Aloe vera använder jag efter varje rakning. Jag rakar mig med hyvel även på huvudet. Tar bort all irritation jag tidigare hade stora besvär med. Jag använder en gel som heter Sasco – Aloe Vera Jelly, men alla aloe vera-produkter som innehåller nästan 100% aloe vera fungerar.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar