Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Snygg & smart-enkäten: Använd aloe vera efter rakning och ät kallops!

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-08-17 10:49  |  Lästid: 2 minuter

Låt oss dra igång bloggserien Hälsoenkäten. Först ut, näringsfysiologen, kostrådgivaren, föreläsaren, skribenten och tränaren Robert Rönngren.

Vilket är det bästa hälsotipset du kan ge?
– Var konsekvent med din träning och ditt ätande. Gå inte på extrema dieter eller kortsiktiga, stenhårda, träningsprogram, utan ät rätt och träna regelbundet hela tiden, år ut och år in. Då kommer resultaten i form av en god hälsa och en snygg kropp.

Jag vill äta hälsosamt, men också gott. Kan du ge tips på en nyttig och god rätt?
– Det är lätt! Man behöver inte äta bulgur eller barkbröd för att vara nyttig, klassisk husmanskost duger. Kalops är i princip kött och potatis med lite andra grönsaker till. Dessutom görs kalops på högrev som ofta säljs till lägre pris eftersom folk inte vet vad de ska göra med den. Här är det recept jag brukar laga efter.

Ibland vill man gärna gå ut och dricka lite. Vad är din taktik i de lägena? Avstår du helt från att dricka?
– Jag dricker kanske ett par-tre gånger per år och då dricker jag vad jag känner för utan att bry mig. Skulle jag dricka oftare skulle jag hålla mig till vin och mindre mängder ren sprit eller drinkar utan stora mängder socker.

Vilken är din favoritskönhetsprodukt för män?
– Aloe vera använder jag efter varje rakning. Jag rakar mig med hyvel även på huvudet. Tar bort all irritation jag tidigare hade stora besvär med. Jag använder en gel som heter Sasco – Aloe Vera Jelly, men alla aloe vera-produkter som innehåller nästan 100% aloe vera fungerar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:48