Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingtoppen: Tre trevliga parfymer

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2014-01-13 06:44  |  Lästid: 2 minuter

Det strömmar ut nya dofter på marknaden. Här är de tre favoriter.

valentino_uomo

Ponduskungen
Valentino Uomo, 50 ml/625 kr.

En doft i skräddarsydd kostym och vansinnigt dyr guld-Rolex. En doft med makt. Tung, manlig och exklusiv, med en juicemix av bland annat bergamott, kaffe, kryddor, läder, choklad och mysk.

davve

Årets sommardoft (hittills)
Davidoff Cool Water Night Dive, 50 ml/380 kr

En doft med perfekt solbränna och ledig oxfordskjorta. Cool Water har funnits i över 20 år och är en klassiker bland män som vill känna sig ungdomligt sportiga. Det här är, i min mening, en mer tidsenlig uppföljare. Mer styrka, mer kryddor, mer pondus. Utan att tappa sin patenterade fräschet. Bra pris, dessutom.

jp
Doften av skog
Juniper Ridge Backpackers Cologne, 100 ml/1 000-1 200 kr

En doft med perfekt trimmat skägg, kniv och riktigt dyra vandringskängor.

Ingen av dofterna ovan passar en skägg-hipster. Juniper Ridge däremot, rider på det faktum att många av oss vill ge oss ut i skogen med en yxa.

Juniper Ridge är världens enda parfymföretag som destillerar på plats i vildmarken. Japp, med bas i Oakland reser de runt bland berg, hav, sjö och öken på den amerikanska västkusten för att hitta vilda växter att göra parfym av. Några av ingredienserna de använder är svamp, mossa och bark.

Doftserien består av fyra skapelser – jag har fått sniffa på alla och intygar att det är BRA SKROT. Enkla, väldoftande och synnerligen speciella.

På företagets hemsida kan man med hjälp av ett unikt skördenummer på flaskan se var doften har tillverkats och exakt vilka växter som har använts.

Filosofin är enkel: ”We’re not perfumers, we’re hikers.”

Varför inte prova Yuba River eller Siskiyou nästa gång du besöker butikerna Haberdash eller Cali-roots i Stockholm? Kostar mellan 1 000-1 200 kronor, men flaskorna är stora.

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-01-08 11:45