Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingtoppen: Tre trender våren 2015

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2015-03-30 13:42  |  Lästid: 2 minuter


olds
Propagandamustasch buren av US Air Force-legenden Robin Olds (1922-2007).

1. Välansade mustascher
Det stora skägget börjar kännas kallt – i vår satsar vi på välansade mustascher. Eller i varje fall ett skägg som det har lagts lite kärlek på. Toppa gärna med en skäggprodukt.

Balm_Citrus-440x350

Till exempel något från göteborgska Mr Bear Family. Det här mustaschvaxet blir ditt för drygt en hundring (här).

frederic malle

2. Parfymer med karaktär
Det är sällan man förvånas över de stora modehusens parfymslanseringar. Ofta snarkfester, eller bara varianter på vad som tidigare redan har gjorts. Därför söker den trendmedvetne groomaren en signaturdoft som står på egna ben. Prova till exempel något från Frederik Malle, som bland annat säljs på COW Parfymeri i Stockholm. Om det är någon som undrar, så kommer jag dofta Frederic Malle Cologne Indelible i sommar. Doften är skapad av parfymören Dominique Ropion och släpps i april.

Man kan säga att Frederic Malle agerar redaktör för parfymer (“Editeur de Parfums”).  Doftförfattarna  får total frihet att utforska och uttrycka sina idéer och Malle publicerar dem under sin flagg.

red

När jag kom på begreppet ‘Editeur de Parfums’ för tio år sedan var jag fast besluten att befria parfymörer från de olika typer av begränsningar som ofta följer med marknadsförare och fokusgrupper.  Under min flagg är varje parfymör är fri att använda den mest innovativa tekniken och de mest sällsynta råvaror branschen har att erbjuda.”

ss

3. Solskydd blir självklarhet
Våren 2015 händer det. Då blir solskydd lika självklart som jordgubbar på sommaren. Anledningen: mindre åldrad hud, mindre cancer, snyggare bränna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:24