Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingtoppen: Bästa rakmaskinerna

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2014-03-19 07:35  |  Lästid: 2 minuter

Panasonic har nyligen släppt en alldeles lysande rakapparat, som är ungefär 70 procent billigare än vad jag skulle ha gissat på efter första gången jag provade den.

Med anledning av det är det hög tid att utse den bästa budget- respektive lyx-rakapparaten som finns att köpa för pengar.

pana

BUDGET

Panasonic Rakapparat ES-ST 25,  999 kr här.

Extremt prisvärd maskin, som visserligen känns plastigare och i mina ögon inte är riktigt lika väldesignad som Philips version nedan, men som gör jobbet helt otroligt bra. Med 13 000 slag per minut, rak-sensor som anpassar motoreffekt efter motstånd (för att ge en skonsam rakning), samt med möjligheten att använda den i både blött och torrt tillstånd. Du kan alltså raka dig i duschen samt skölja maskinen under kran. Med ”upp till” 45 minuters sladdlös rakningstid.

senso

LYX

Philips RQ1260/16, 1 755 kr här.

Philips SensoTouch-serie är en modern klassiker i rakapparatssammanhang. Den här kromade modellen är klart snyggast, men finns även att köpa i svart för cirka 1 300 kr.

Några av dess fördelar är konturföljande så kallade GyroFlex ”3D-huvuden”, som smidigt följer hyn. Dessutom, en patenterad ”Lift&Cut Action”, som lyfter håren för att bekvämt raka av dem under hudnivån.

Även Philips maskin kan användas i duschen och har en batteritid på 6o minuter.

Två bra köp! Vilken man väljer beror mest på om man föredrar rakt eller runt rakhuvud.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:43