Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingkungens supertips

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-04-18 17:51  |  Lästid: 2 minuter

Sist jag såg motorprogrammet Top Gear blev jag besviken. Programledaren Jeremy Clarkson beskrev nämligen en lite mer feminin bil med orden ”den här bilen är för killar som använder fuktighetskrämer i ansiktet.”

Hmm, i min värld är man ju bisarr om man inte använder fuktighetskräm… Fast å andra sidan har jag, efter diverse semestrar utomlands, förstått att engelsmän ibland tenderar att halka efter i utvecklingen (jag minns särskilt den gången i Spanien när en spritfet, svettig och barbröstat ”bloke” tippade över och föll med ryggen före på min tallrik med Wienerschnitzel. Han sa ”sorry!”, sen gick han.)

När jag i morse frukosterade med engelsmannen Simon Duffy, grundare av groominmärket Bulldog Natural Grooming passade jag på att ställa frågan:

Vad har ni emot återfuktande krämer i England?
– Well, svenska män ligger långt fram när det gäller grooming – vi har inte kommit lika långt. Det är bara cirka 20 procent av alla män som använder mjukgörare – även om många säkert lånar från sina flickvänner. Men det går framåt – i princip alla tonåringar har börjat använda det.

Vad ger du för råd till de groomingcyniska?
– Börja använd en mjukgörare och en rengöringsgel morgon och kväll. Redan efter två veckor kommer du märka skillnad. Du kommer se bättre ut och känna dig bättre.

Om du ska ge två tips till?
– Tänk lite på vad du äter – drick ordentligt med vatten och undvik att äta för mycket socker. Och använd en skrubb innan rakning. Det är ett utmärkt sätt att undvika skäggfinnar och utslag. Skrubben tar bort smuts och mjukar upp skägget innan rakningen. Dessutom tar den bort döda hudceller, vilket gör din hy snyggare.

Bloggens Bulldog-favorit – Bulldog Sensitive Moisturizer, 129 kronor här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-04-19 09:19